Zdravniki so se norčevali iz bolnikov, slike pa so se pojavile na spletnem omrežju Facebook. Foto: www.facebook.com
Zdravniki so se norčevali iz bolnikov, slike pa so se pojavile na spletnem omrežju Facebook. Foto: www.facebook.com

Svetovne tiskovne agencije poročajo, da so se na socialnem spletnem omrežju Facebook pojavile sramotne fotografije skupine zdravnikov, ki so v Portoriku zdravili poškodovane prebivalce Haitija. Zdravniki na fotografijah pozirajo z orožjem v rokah ali nasmejani z žagami za amputacijo pred poškodovanci, bolnike, ki v to niso privolili, so slikali gole, fotografije pa prikazujejo tudi, kako so zdravniki uživali alkoholne pijače in jih dajali svojim pacientom.

Portoriški minister za zdravje Lorenzo Gonzalez je dogodek poimenoval "žalostna situacija" in povedal, da napačna ocena in neprimerno obnašanje nekaterih odvračata druge, da bi pomagali žrtvam. "Ko sem videl fotografije, sem bil zaskrbljen, saj so zdravniki slikali bolnike brez njihovega privoljenja," je še dodal Gonzalez.

Konec zdravniške kariere?
Odbor za etiko medicinskega osebja skupnosti Commonwealtha je že sporočil, da so zaradi objavljenih fotografij začeli preiskavo, predstavniki odbora pa so prepričani, da bodo zaradi kršitve Hipokratove prisege nekateri odgovorni za škandal zagotovo izgubili svojo službo ali primorani končati svojo kariero.