Stefan Ramin se je s partnerko za leto dni odpravil na pot okoli sveta. Foto: Facebook
Stefan Ramin se je s partnerko za leto dni odpravil na pot okoli sveta. Foto: Facebook

V sredo so ob nekem kurišču na dnu doline otoka Nuku Hiva našli ostanke ožganega mesa, kosti, zobovja in kosov oblačil, za katere menijo, da bi lahko pripadali izginulemu pustolovcu Stefanu Raminu. Preiskovalci so že prejeli Raminovo zdravstveno kartoteko, zdaj pa čakajo na rezultate analize DNK-ja, da bi potrdili identiteto žrtve.

40-letni podjetniški svetovalec, ki je prepotoval že cel svet in na Tajskem leta 2004 celo preživel uničujoči cunami, je izginil v nedeljo, potem ko se je na povabilo 31-letnega lokalnega lovca Henrija Haitija odpravil v gore.
Še isti dan se je Haiti iz doline vrnil sam, Raminovi 37-letni partnerki Heike Dorsch pa dejal, da njen sopotnik potrebuje pomoč, ker se je poškodoval. Dorscheva je Haitiju sledila v gozd, nato pa povedala, da ji je oborožen lovec grozil, jo spolno napadel, nato pa jo privezal na drevo. Ko se ji je uspelo osvoboditi, je o vsem obvestila oblasti.

O svojih popotovanjih pisala blog
Na otok so takoj poslali okoli 20 policistov, ki že skoraj teden dni prečesavajo samotne doline. A sledu ni ne za Raminom, ne za Haitijem. Policija je območje iskanja močno razširila, sodišče v Papeeteju pa je proti Haitiju vložilo obtožnico za spolni napad, ugrabitev in umor.

Mediji, med drugim nemški RTL, ugibajo, da gre morda za dejanje kanibalizma. Raziskovalci so v preteklosti sicer že poročali o kanibalih na Markizinih otokih.

Stefan Ramin in Heike Dorsch sta se na Markizinih otokih, ki sodijo pod Francosko Polinezijo, s svojim katamaranom, s katerim sta potovala okrog sveta, zasidrala 16. septembra. O svojih pustolovščinah sta prijatelje in javnost obveščala prek spletnega bloga, zadnjega sta napisala 9. oktobra.