Ray ima na obrazu brazgotine, ki naj bi jih dobil med nesrečo, v kateri mu je umrla mati. Foto: Berlinska policija
Ray ima na obrazu brazgotine, ki naj bi jih dobil med nesrečo, v kateri mu je umrla mati. Foto: Berlinska policija
Ray
Policija prosi za kakršne koli informacije o fantu. Foto: Berlinska policija

Nasmejani svetlolasi fant v majici z zlato verižico okoli vratu na fotografiji naj bi bil star od 16 do 20 let. Lani 5. septembra se je fant pojavil v berlinski mestni hiši in povedal, da mu je ime Ray in se je rodil 20. junija 1994.

Govoril je angleško, medtem ko je nemško znal le nekaj besed. Pri sebi je imel šotor, spalno vrečo, nahrbtnik, ki je bil videti kot nov, in čista oblačila.

Kako se piše in kje se je rodil, fant ni znal povedati, je pa policistom zaupal, da mu je njegova mati "Doreen" umrla v prometni nesreči pred 12 leti in nato sta se z očetom odpravila v gozd, kjer sta preživela zadnjih pet let.

Avgusta lani mu je oče nenadoma umrl in Ray ga je zakopal v gozdu, nato pa je hodil pet dni proti severu, dokler ni prispel v Berlin. Policiji ni znal pojasniti, kako je umrl njegov oče in kje je njegov grob.

Prek DNK-ja ni bilo uspeha
Trenutno je Ray v oskrbi službe za mlade in hodi v šolo. Hitro se je privadil na mestno življenje in sodobno tehnologijo, tako da brez težav uporablja prenosni računalnik in mobilni telefon.

"Vse kaže, da vsa ta leta ni bil daleč od civilizacije," je dejal tiskovni predstavnik Thomas Neuendorf in dodal, da primerjava njegova vzorca DNK-ja s seznamom pogrešanih oseb in tudi poizvedovanje prek Interpola do zdaj niso obrodili sadov.

Policija in socialna služba dvomita o njegovi zgodbi, a ker preiskava doslej ni prinesla nobenega uspeha, so se po devetih mesecih odločili, da objavijo njegovo fotografijo in za pomoč pri iskanju informacij zaprosijo javnost.

"Kdo pozna osebo s fotografije? Ima kdo kakšne informacije o njegovi identiteti? Ima kdo kakšne informacije o njegovih morebitnih sorodnikih?" je ob fotografiji zapisala policija.