Foto:
Foto:

Ti so dvakrat zahtevali prekinitev procesa. Prvič je eden od odvetnikov zahteval ločitev postopka postopka za Djindjićev umor od ostalih kaznivih dejanj, vendar je njegov predlog sodni senat zavrnil.

Nato je drugi odvetnik zahteval izločitev sodnega senata, zaradi česar je bil proces prekinjen. Zahteva je bila zavrnjena. Sojenje se je po zahtevi o izločitvi tožilca in njegovega namestnika končalo, saj mora o tem odločati vrhovno sodišče Srbije. Nadaljevalo naj bi se v torek.

Djindjić je pomagal pri rušenju oblasti nekdanjega predsednika Slobodana Miloševića in tudi pri organizaciji njegovega odhoda na sodišče v Haag, s čimer se je zameril nacionalistom.

Legija je tudi obrožen
Od takrat so trije obtoženi dobili status zaščitene priče in naj bi bili že črtani iz obtožnice, 15 obtoženih pa se še vedno skriva pred policijo in naj bi jim sodili v odsotnosti. Med slednjimi je tudi glavni obtoženec, nekdanji poveljnik posebne policijske enote Milorad Luković - Legija.

Sodijo članom zemunskeg klana
Na sodišču v Beogradu sodijo članom zemunskega klana. 36 jih je obtoženih sodelovanja v umoru srbskega premierja Djindjića, od tega jim 15 sodijo v odsotnosti.

Volitve v Srbiji 28. decembra
28. decembra so v Srbiji splošne volitve, na katerih bodo Djindjićevi nasledniki skušali ustaviti znova vstajajoče nacionaliste.