Foto: EPA
Foto: EPA

Nesojeni francoski predsedniški kandidat je na sinočnjem zaslišanju priznal, da je sodeloval na razuzdanih zabavah. Vendar je dodal, da ni vedel, da na njih sodelujejo tudi prostitutke.

Strauss-Kahna bremenijo obtožbe organiziranja mreže zvodništva, kar naj bi se redno dogajalo. Z besedo "zvodništvo" ga tožilstvo bremeni dejanskega organiziranja zabav s prostitutkami, in ne le sodelovanja na teh zabavah.

Sodišče odredilo varščino
Francosko sodišče je bilo v novih okoliščinah manj prizanesljivo do nesojenega francoskega predsednika, ki ne sme imeti stika z drugimi vpletenimi v primer, prav tako pa se o primeru ne sme pogovarjati z mediji. Če bo sodišče odločilo, da je kriv, mu grozi do dvajset let zaporne kazni. A zaporu se je za zdaj izognil s pologom 100.000 evrov varščine.

Afera Carlton, kot so jo poimenovali mediji, saj so se zabave dogajale v uglednem hotelu Carlton v Lillu v Franciji, je v javnosti vzniknila oktobra lani. Preiskovalci trdijo, da so bili v zvodniško mrežo vpleteni številni vidni francoski poslovneži. Preiskovalci so poleg Straussa - Kahna aretirali še osem ljudi, med njimi tudi policijskega narednika.

Prostitucija v Franciji sicer ni prepovedana, prepovedano pa je zvodništvo.