Kim se je v vasi Panmunjon na meji med Južno in Severno Korejo sešel tudi z južnokorejskim predsednikom Mun Dže Inom. Foto: Reuters
Kim se je v vasi Panmunjon na meji med Južno in Severno Korejo sešel tudi z južnokorejskim predsednikom Mun Dže Inom. Foto: Reuters
Trump se je v ponedeljek v Beli hiši srečal z nigerijskim predsednikom Mohamedom Buharijem. Foto: Reuters

Trump je prek Twitterja sporočil, da je v igri za srečanje več držav. "Ampak ali ne bi bila tista hiša svobode na meji med Južno in Severno Korejo najbolj reprezentativna, pomembna in trajna rešitev za srečanje? Samo sprašujem," je tvitnil Trump.

Pozneje je na novinarski konferenci najprej potrdil, da je Singapur v igri za kraj srečanja, ob tem pa dejal, da mu je najbolj všeč demilitarizirano območje na meji, ker se potem lahko ob morebitnem dobrem izkupičku srečanja velika proslava takoj začne na samem kraju.

Brez opravičevanja
Trump se je v ponedeljek v Washingtonu sešel s predsednikom Nigerije Mohamedom Buharijem, kar je sploh prvič, da je Trump v svojem poldrugem letu predsednikovanja sprejel kakšnega afriškega voditelja.

Srečanje se bo zgodilo tri mesece za tem, ko je Trump na sestanku v Beli hiši afriške države v kontekstu priseljevanja v ZDA označil za "usrane luknje", česar Bela hiša še ni zanikala, niti Trump.

Novinarji so Trumpa na skupni novinarski konferenci z Buharijem vprašali, ali se namerava opravičiti državam, ki jih je tako označil. Trump je odgovoril, se se nima za kaj opravičiti in da opravičilo ne bo ničesar spremenilo glede njegove prepovedi potovanj, o čemer zdaj odloča vrhovno sodišče ZDA.

Ameriški predsednik je Buharija spomnil, da ZDA Nigeriji namenjajo milijardo dolarjev pomoči letno, zato mora ta odpraviti trgovinske ovire za ameriška podjetja. Zatrdil je, da zaradi njega zdaj vsi spet spoštujejo ZDA kot trgovinskega partnerja.

O uvedbi višjih carin na uvoz jekla in aluminija Trump ni govoril, je pa izrazil željo, da bodo vse države po svetu izbrale ZDA kot svojega najpomembnejšega trgovinskega partnerja.