Prizorišče so takoj zavarovale libanonske sile. Foto: EPA
Prizorišče so takoj zavarovale libanonske sile. Foto: EPA

O tem poročajo libanonski varnostni viri, ki dodajajo, da je bilo v eksploziji ranjenih še najmanj deset ljudi. Ubiti naj bi bili tudi Eidov sin in še dva človeka, ki so bili v času napada s poslancem, sicer članom koalicije Saada Haririja, sina februarja 2005 ubitega nekdanjega libanonskega premierja Rafika Haririja. Eksplozijo naj bi povzročila bombna naprava.

Do eksplozije naj bi bi prišlo v bližini zabaviščnega parka v pristaniškem delu mesta, kjer je tudi vojaški športni klub. Popokala so tudi okna bližnjih stavb.

To je že šesta eksplozija, ki je pretresla Bejrut v zadnjih štirih tednih. V preteklih petih bombnih napadih sta umrla dva človeka.

Eido je po umoru Rafika Haririja že sedmi umorjeni protisirski politik. Novembra lani so oboroženi skrajneži v kristjanskem delu Bejruta ubili prav tako člana protisirske vlade - ministra za industrijo Piera Gemajela.

Umor Eida bo še povečal napetosti med libanonsko demokratično vlado in prosirskim gibanjem Hezbolah, ki je odločeno, da strmoglavi vlado.