Foto:
Foto:
Nova iraška zastava.

Član Al Kaide Abu Musab Al Zarkavi je prevzel odgovornost za sobotni napad na naftne ploščadi v pristanišču v Basri. Novica o tem je bila objavljena na neki islamistični spletni strani. Preiskave, s katerimi bi potrdili avtentičnost pisma, še potekajo.

Uporniki so na ameriške vojake izstrelili granate, ameriški vojaki pa v bojih uporabljajo težko avtomatsko orožje, ki je nameščeno na vozilih. Boji potekajo v mestnih predelih Golan in Šuada. Španske enote pa so ubile pet upornikov.

Ameriški marinci zadnje tri tedne oblegajo Faludžo in zahtevajo, da uporniki odložijo orožje. Premirje, ki sta ga podpisali sprti strani in naj bi veljalo v mestu, kršijo skoraj vsak dan. Ameriške sile so ultimat za predajo orožja podaljšale do torka.

Ugrabitelji grozijo Italijanom
Al Arabija je predvajala posnetek, na katerem ugrabitelji grozijo trem Italijanom s smrtjo. Ugrabitelji, ki se imenujejo Zelene brigade, bodo Italijane izpustili, če bodo v Italiji organizirali proteste proti politiki svoje vlade do Iraka. Brigade so italijanskemu narodu dale pet dni časa za organizacijo demonstracij, drugače pa bodo ugrabljene ubili.

Bolgarski predsednik tarča napada
Med obiskom bolgarskega predsednika Georgia Parvanova v Iraku je bila skupina vozil, v kateri je potoval, tarča napada. Iraški vladajoči svet pa je sprejel predlog za novo zastavo. Na njej bodo simboli miru - bela barva, islama - modri polmesec in iraških Kurdov - rumena barva.

Med napadom na bolgarski konvoj ni bil nihče ranjen, Parvanov pa se je danes zgodaj zjutraj že vrnil v domovino. Obrambno ministrstvo je sporočilo, da so neznani strelci skupino vozil napadli v Karbali, ko je potovala med oporiščema bolgarskih in poljskih enot.