Liesl Tesch, dobitnica osmih paraolimpijskih odličij, bo tekmovala že na svojih sedmih paraolimpijskih igrah. Foto: EPA
Liesl Tesch, dobitnica osmih paraolimpijskih odličij, bo tekmovala že na svojih sedmih paraolimpijskih igrah. Foto: EPA
Olimpijske igre v Riu dva meseca pred začetkom pesti kar nekaj težav. Foto: Reuters

Ob tem je njegov sostorilec ukradel tudi kolo fizioterapevtke avstralske paraolimpijske ekipe Sarah Ross, poroča BBC.

"Uperil je pištolo vame in dejal "dinero", kar pomeni denar - govorim malo špansko. A sem dvignila majico in mu rekla, da ga nimam. Nato me je porinil z roko, da sem padla na tla," je opisala incident veteranska športnica.

Ženski sta za časa dogodka trenirali nedaleč od plaže Flamengo. Kot je povedala Tescheva, pa je več ljudi rop videlo, a jima ni nihče priskočil na pomoč.

47-letna Tescheva, ki je osvojila medalje v košarki in jadranju na vozičku, opozarja športnike, naj bodo v Riu še posebej previdni.

Oblasti vztrajajo, da so skrbi odveč
Brazilske oblasti vztrajajo, da bodo olimpijske in paraolimpijske igre (prve se začenjajo 5. avgusta, druge 7. septembra) varne tako za športnike kot za turiste, v ta namen pa tudi odpošiljajo v Rio 85.000 vojakov in policistov.

Kljub zagotovilom pa zadnja poročila nakazujejo na porast kriminala. Maja so bili tako med sprehodom po mestu oropani trije člani španske olimpijske jadralne ekipe.

José Beltrame, ki je v Riu odgovoren za varnost, je za Washington Post pojasnil, da so k porastu nasilja prispevale recesija in težave s financiranjem policije. Ob tem je pojasnil, da drugo točko že rešujejo, in vztrajal, da je Rio povsem pripravljen na gostitev olimpijskih iger.

Varnost je sicer samo ena od težav, ki pestijo organizatorje največjega športnega dogodka - drugi je virus Zika, a tudi zanj oblasti vztrajajo, da je vse pod nadzorom.