Po napadu so gostišče obkolili pripadniki posebnih enot afganistanske vojske. Foto: EPA
Po napadu so gostišče obkolili pripadniki posebnih enot afganistanske vojske. Foto: EPA

Napad se je začel z razstrelitvijo enega izmed napadalcev z avtomobilom bombo pred vhodom v gostišče, medtem ko so njegovi trije pomagači vdrli v zgradbo, kjer je ostalo ujetih nekaj tujih državljanov.

Sledil je spopad med talibani in afganistanskimi vojaki, ki se je končal s smrtjo vseh napadalcev. Po navedbah vojske je v napadu umrl tudi en otrok.

Gostišče uporablja ameriška organizacija za odstranjevanje protipehotnih min. Na ulici sicer stoji več gostišč, pa tudi pisarne nekaterih kandidatov na predsedniških volitvah, ki bodo potekale prihodnji teden, zaradi česar v afganistanski prestolnici vladajo poostreni varnostni ukrepi.

Odgovornost za napad so kmalu prevzeli talibani, ki so zagrozili, da bodo skušali ogroziti predsedniške volitve. Svoje grožnje so v tednih pred volitvami že uresničili, saj so med drugim izvedli tudi več samomorilskih napadov.

Prejšnji teden je bilo v napadu na dobro zastražen hotel v Kabulu ubitih devet ljudi, med njimi novinar francoske agencije AFP in eden izmed članov volilne komisije.