Palestinski mediji poročajo, da je oče grozil, da bo zažgal sebe in hišo.

Skupina mladih se je zabarikadirala v hišo z vnetljivim materialom in plinsko jeklenko, medtem ko so posredniki skušali umiriti razmere, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Spori zaradi domov sedmih palestinskih družin, katerih lastništvo zahtevajo judovske skupine, so lani pripeljali do konflikta v soseski. Primer se obravnava na izraelskem vrhovnem sodišču.

Po navedbah policije želi Izrael na mestu hiše v skladu z odločbo iz leta 2017 postaviti šolo za otroke s posebnimi potrebami.

Lani je jeruzalemsko okrožno sodišče družino obvestilo, da mora zapustiti svoj dom, pri čemer je opozorilo, da je bilo več poskusov, da bi spor rešili sporazumno.

Palestinska skupina Hamas, ki vlada na območju Gaze, je konflikt navedla kot vzrok za obsežne raketne napade na Izrael maja lani, čemur je sledil oborožen spopad med stranema, ki je trajal 11 dni.

Varnostni svet Združenih narodov je že konec leta 2016 pozval k popolni ustavitvi gradnje judovskih naselbin na zasedenih ozemljih in v Vzhodnem Jeruzalemu.

Izrael je v šestdnevni vojni leta 1967 zavzel Zahodni breg in Vzhodni Jeruzalem. Na teh območjih, ki jih Palestinci zahtevajo kot ozemlje za svojo neodvisno državo s prestolnico v Vzhodnem Jeruzalemu, zdaj živi več kot 600.000 judovskih naseljencev.