Indijke so žrtve nadlegovanja in napadov pogosto kar na avtobusih, v navzočnosti drugih potnikov. Foto: EPA
Indijke so žrtve nadlegovanja in napadov pogosto kar na avtobusih, v navzočnosti drugih potnikov. Foto: EPA

Šlo bi le še za enega izmed tovrstnih incidentov v Indiji, če ne bi sestri pokazali veliko poguma. Dekleti, stari 22 in 19 let, sta se z avtobusom vračali domov, ko ju je trojica obkrožila in jima začela groziti ter ju žaliti. "Eden je mojo sestro začel neprimerno grabiti. Po najinem burnem odzivu je fant poklical na pomoč dva prijatelja in jima predlagal, naj naju pretepejo. Eden je prijel sestro, druga dva pa mene," je razlagala ena izmed vpletenih.

Vsi drugi potniki, razen enega, niso ob vsem tem niti trznili, kaj šele, da bi kdo vstal in ponudil pomoč. "Večina je le neprizadeto gledala predse. Zato sva v samoobrambi vzeli pasove in ju začeli tepsti. Če bi se kdo drug zganil, se nama ne bi bilo treba odzvati na tak način," je dodala. Moški so ju nato na eni izmed postaj porinili z avtobusa in ju znova napadli, tokrat sta se rešili tako, da sta vanje vrgli več opek. Moški so pobegnili.

Policija je ukrepala
Prijavili sta jih policiji, ki je trojico dan pozneje aretirala, zagovarjati pa se bodo morali tudi zaradi spolnega napada. Oblasti so dodale, da so pričakovale, da bo voznik ukrepal, a ker ni, bodo sprožile postopek tudi proti njemu. "Voznik bi moral avtobus zapeljati pred najbližjo policijsko postajo, a tega ni storil, prav tako ni ukrepal niti sprevodnik," so sporočili.

Čeprav nihče izmed potnikov dekletoma ni priskočil na pomoč, pa je eden dogajanje posnel na svoj prenosni telefon. Posnetek lahko vidite spodaj.

Spolni napadi na ženske so v Indiji pereča tema vse od grozljivega posilstva neke študentke na avtobusu v New Delhiju, ki je zaradi hudih poškodb pozneje umrla.