Palinova ni bila deležna kritik le zaradi
Palinova ni bila deležna kritik le zaradi "plonkanja", temveč tudi zato, ker je za svoj govor prejela 100.000 dolarjev, čeprav naj bi obljubila, da ne bo imela finančnih koristi zaradi svojega nastopa. Foto: EPA

Televizijske kamere so nekdanjo republikansko kandidatko za ameriško podpredsednico ujele, ko je med delom sobotnega govora na 'čajanki' v Nashvillu, ki je vključeval vprašanja in odgovore, ob vprašanju, katere bi morale biti tri prednostne naloge kongresa, v katerem bi imeli večino konservativci, pogledovala v svojo dlan.

Palinova kritizirala Obamo
Kamere so na levi roki Palinove nato razbrale iztočnice, besede "energija", "proračunsko znižanje", "davki" in "dvigniti ameriškega duha", ki si jih je napisala podobno, kot si šolarji pišejo "plonklistke". Ironično: Med govorom je Palinova omenjala "karizmatičnega moškega z teleprompterjem", pri tem pa imela v mislih predsednika ZDA Obamo.

Nekdanja guvernerka si želi v Belo hišo
Številni ameriški komentatorji se sprašujejo, ali je oseba, ki si mora besede pisati na roko, še posebej ker so to besede, ki pogosto sestavljajo besednjak politikov, zmožna nekega dne voditi državo. Nekdanja guvernerka Aljaske je ravno na čajanki v Nashvillu med vrsticami napovedala kandidaturo na predsedniških volitvah leta 2012. Zadnje javnomnenjske raziskave kažejo, da je Palinova med Američani ravno tako (ne)priljubljena kot Obama.

Koalicije konservativnih gibanj, ki so jih poimenovali s skupno besedo "čajanke" (tea party), so se v zadnjem letu oblikovale kot simbol upora proti politiki demokratskega predsednika Obame.