Zadnji dve leti je bil 50-letni Vulin notranji minister, pred tem obrambni minister, še prej pa tudi direktor vladnega urada za Kosovo. Na čelu agencije BIA je nasledil Bratislava Gašića, ki je v sedanji vladi premierke Ane Brnabić notranji minister.

Vulin je znan po svojih proruskih in nacionalističnih izjavah, ki so pogosto povzročile diplomatska trenja s sosedami Srbije.

V Sloveniji je znan tudi po spornem odzivu na poziv slovenskega predsednika Boruta Pahorja Srbiji, naj opusti idejo t. i. srbskega sveta in se začne dejavneje približevati EU-ju. Vulin je dejal, da zaradi "srbskega sveta" ni umrl nihče, zaradi slovenske "samoodločbe za odcepitev" pa se je začela državljanska vojna.

Vulin, ki brezpogojno podpira srbskega predsednika Vučića, zagovarja idejo o oblikovanju "srbskega sveta" Srbov, ki živijo v različnih državah. Kritiki te zamisli poudarjajo, da se zdi, da je v skladu z zamislijo Moskve o "ruskem svetu".

Vulin je tudi eden redkih evropskih visokih predstavnikov, ki so obiskali Moskvo po začetku ruske invazije v Ukrajini v februarju.

Avgusta se je v Moskvi sešel z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom in ponovil, da Beograd ne bo uvedel sankcij proti Rusiji. Pred potovanjem pa je dejal, da Srbija "ne bo del protiruske histerije".

Srbija, ki je v Združenih narodih obsodila rusko invazijo v Ukrajini, se noče pridružiti sankcijam, ki jih je Evropska unija uvedla proti Rusiji, čeprav je kandidatka za članstvo v EU-ju. Z Rusijo ima namreč tesne odnose in je od nje skoraj v celoti odvisna pri oskrbi s plinom. Poleg tega lahko Beograd računa na podporo Rusije v Varnostnem svetu ZN-a glede Kosova, katerega neodvisnosti ne priznava.