Foto:
Foto:
Palestinski voditelj Jaser Arafat

Iskali naj bi ga že več kot dve leti. Poleg Nasifa so izraelski vojaki prijeli še njegovega namestnika Amra Šehadzeja. Po besedah palestinskih virov so izraelske sile prijele še pet drugih Palestincev, med njimi dva policista.

Z Zahodnega brega poročajo, da so izraelski vojaki v Hebronu ubili Palestinca, ki se je skušal polastiti orožja enega od vojakov. Že v sredo pa so Izraelci pri Nablusu ubili pomembnega lokalnega predstavnika Hamasa, Imada Mohameda Džanadžro.

V Siriji preprečili napad na Mešala
Arabski časnik Ašark Al Avsaz je zapisal, da so sirski varnostni organi preprečili izraelski poskus atentata na političnega voditelja palestinskega gibanja Hamas Kaleda Mešala. Časnik s sedežem v Londonu je dodal, da so sirski varnostni organi prijeli celico izraelskih obveščevalnih agentov, ki so želeli s ponarejenimi potnimi listi vstopiti v Sirijo. Časnik navaja neimenovani vir blizu sirskim varnostnim službam. Hamas je sporočil, da o akciji sirskih obveščevalnih služb ni bil obveščen.

Izraelske obveščevalne službe so Mešala poskušale ubiti že leta 1997 v Jordaniji, ko jim je uspelo vbrizgati mu strup, a so morali zagotoviti tudi protistrup, saj se je v incident vmešal tudi jordanski kralj Abdulah. Od Izraela je zahteval protistrup za Mešala, v zameno pa je izpustil agente izraelske obveščevalne službe Mosad.

Arafat utrjuje rezidenco
Palestinski voditelj Jaser Arafat je iz strahu pred izraelskim napadom utrdil svoje prostore v Ramali na Zahodnem bregu. Arafat naj bi svoj sedež obkolil s starimi avtomobili in sodi betona. Izraelski premier Ariel Šaron je prejšnji mesec navedel, da ga obljuba ameriškemu predsedniku Georgeu Bushu, da ne bo škodoval Arafatu, ne zavezuje več. Po navedbah palestinskih predstavnikov pa Arafat noče, da bi ga izraelski vojaki zajeli živega.