Med obtoženimi je šest moških in ena mladoletna oseba. Foto: AP
Med obtoženimi je šest moških in ena mladoletna oseba. Foto: AP

Posilstvo naj bi se zgodilo sredi maja. Dekle trdi, da je bila v hiši svojega fanta, medtem ko so jo omamili, zaradi česar je izgubila zavest. Ko se je zbudila, je bila v drugi hiši, okoli nje pa je bilo 33 moških.

Nekaj dni po posilstvu je policija ugotovila, da so nekateri od osumljenih fotografije in posnetek napada objavili na Twitterju. 40-sekundni posnetek se je, še preden so račun uporabnika odstranili, hitro razširil po spletu in povzročil val ogorčenih komentarjev.

Policijska preiskovalka Cristiana Bento je primer predala tožilstvu in zahtevala aretacijo osumljencev. Po besedah Bentove je med glavnimi dokazi tudi mobilni telefon, s katerim so napad posneli. Preiskava je pokazala, da je bilo dekle posiljeno v dveh ločenih incidentih, je še povedala po poročanju britanskega BBC.

Lokalni mediji poročajo, da so dva osumljenca že priprli. Kmalu naj bi potekala nova preiskava dogodka, v kateri naj bi ugotavljali, ali je bilo v posilstvo vpletenih še več ljudi. V Braziliji je za posilstvo zagrožena kazen 15 let zapora, osem let za fotografiranje in šest let za objavo na spletu.