"Prihodnost, v katero se verjame" je slogan Sandersa, ki se v boju za demokratsko nominacijo ne predaja, četudi ima Hilary Clinton zagotovljenih še enkrat več delegatskih glasov. Foto: Reuters

Sanders je dejal, da bo davkoplačevalcem prihranil denar in ne bo zahteval ponovnega štetja, ker je Clintonova na torkovih volitvah v tej zvezni državi srednjega zahoda ZDA osvojila le enega delegata več od njega (36 proti 35). Samoopredeljeni demokratični socialist je dejal, da še vedno vidi pot do svoje zmage, čeprav ima Clintonova sedaj že 1.614 delegatov, on pa 856. Za zmago jih je potrebnih 2.383.

Clintonova ima veliko prednost zaradi superdelegatov, vendar pa pred Sandersom vodi tudi za okrog 300 delegatov, ki sta jih osvajala z volitvami. Demokrati delegate z volitvami delijo proporcionalno in, če se ne zgodi kaj nepredvidljivega, je le vprašanje časa, kdaj bo moral Sanders končati svojo kampanjo.

V torek naslednje volitve na zahodu
Za zdaj vztraja in razlaga, da je Clintonova zmagovala po globokem jugu, volitve pa se zdaj selijo na zahod in v druge države, kjer ima boljše obete on. Demokrati imajo 22. marca na sporedu strankarske volitve v Arizoni, Utahu in Idahu, nato 26. marca na Aljaski, državi Washington in Havajih. Anket ni veliko, ampak Sanders vodi edino v Idahu. Sanders računa, da bo zmagoval tudi pozneje v Pensilvaniji, New Yorku in Kaliforniji.

"Izvolitev Trumpa ali Cruza velika katastrofa"
Ne glede na to, kdo bo osvojil strankarsko nominacijo na konvenciji julija v Philadelphii, pa je Sanders zagotovil, da se bo demokratska stranka poenotila. "Vsaka razumna oseba v ZDA se zaveda, da bi bila izvolitev Trumpa ali Cruza velika katastrofa, zato bomo stopili skupaj," je dejal.