Foto:
Foto:
Kurej krivi ZDA za to, da je Izrael napovedal uboj Arafata.

To je povedal ameriški zunanji minister Colin Powell med intervjujem za neko ameriško televizijsko postajo.

Kurej za napoved uboja krivi ZDA
Palestinski premier Ahmed Kurej pa je kot vzrok za napoved uboja Arafata navedel ameriško pristransko politiko do Izraela. Dodal je še, da bi poškodovanje Arafata uničilo vsakršno možnost miru med Izraelci in Palestinci in odprlo novo poglavje v več kot tri leta trajajočem nasilju.

Bush je jasno izrazil nasprotovanje predlogu
Šaron je v petek dejal, da Izraelu ni treba več spoštovati obljube, da ne bo poškodoval Arafata. Bush je po besedah Powella jasno izrazil svoje nasprotovanje temu predlogu in verjame, da ga Izrael ne bo izvedel.

Med Šaronovim obiskom Bele hiše pred dobrim tednom je ta od ZDA dobil podporo za enostranski umik iz Gaze in dela Zahodnega brega.

Izraelska vojska ubila tri Palestince
Izraelska vojska je na Zahodnem bregu ubila tri Palestince, med njimi enega skrajneža in 15-letnega dečka. Varnostni viri so sporočili, da je vojska med iskanjem skrajnežev v Dženinu streljala in ubila člana Brigad mučenikov Al Akse, neidentificiranega Palestinca in nekega dečka. Izraelska vojska incidenta še ni komentirala. Brigade mučenikov Al Aksa so sestavni del gibanja Fatah palestinskega vodje Jaserja Arafata. Od umora vodje palestinskega uporniškega gibanja Hamas prejšnji teden so izraelske enote ubile najmanj 30 Palestincev.