Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Na štajerski avtocesti zaradi prometne nesreče med priključkoma Šentjakob in Sneberje proti Ljubljani poteka promet le po desnem pasu. Nastaja zastoj, čakanje približno 1 uro in 30 minut.

Afrika - Arhiv

1 2 3 4 5

V poplavah v Malaviju umrlo najmanj 28 ljudi

Jugovzhodno afriško državo Malavi so prizadele močne padavine in poplave, v katerih je umrlo najmanj 28 ljudi, ranjenih je 124. Prizadetih je na tisoče gospodinjstev.

V Sudanu se po napovedi podražitev širijo protivladni protesti

Policija v Sudanu je uporabila solzivec zoper protestnike na protivladnih protestih, ki so se razširili po državi po napovedi podražitve kruha in goriva.

Iskanje ljubezni v Afriki je mala malica

V preteklem tednu sva obiskala štiri destinacije (in ne "države", čeprav so tehnično gledano bile te destinacije v štirih različnih državah), in sicer Niamey v Nigru, Abidžan v Slonokoščeni obali, ...

Rekordno število turistov: Maroko odkrivajo tudi Brazilci in Kitajci

Maročani so po več letih znova zadovoljni s svojim turističnim izkupičkom - lani je namreč omenjeno afriško državo prvič obiskalo več kot 11 milijonov turistov, ki se najpogosteje ustavijo v ...

"Pokopališče potapljačev" - najnevarnejša potapljaška točka na svetu

Na prvi pogled Blue hole, "Modra luknja", ni nič posebnega.

Za ogled goril v Ruandi zdaj treba odšteti skoraj 1.400 evrov

Oblasti v afriški državi Ruanda so se pred dnevi odločile, da bodo drastično zvišale ceno za vstop v narodni park, kjer obiskovalci lahko poleg pohoda po parku opazujejo še gorske gorile.

Foto: Tanzanija želi postati vodilna destinacija na vzhodu Afrike

Čeprav je Tanzanija ravno tako privlačna, je bila za turiste vedno v senci sosednje Kenije, ki pa so se je začeli tuji obiskovalci izogibati zaradi napadov islamskih skrajnežev.

Foto: Lido Beach, somalijski Miami

Mogadiš - ali pa Somalija na splošno - zadnja leta ni ravno med najbolj zaželenimi turističnimi destinacijami.

Dubajski konjeniški raj se spreminja v luksuzno malo mesto

Puščavski "oazi" sredi Perzijskega zaliva, Mejdanu, ki enkrat na leto postane središče za vse ljubitelje konjskih dirk, se obeta sprememba namembnosti.

Lepi zapuščeni kraji: Največje pokopališče ladij na svetu

Nouadhibou je drugo največje mesto v Mavretaniji. Ima 75.000 prebivalcev, na svoji peščeni obali in v pristanišču pa 300 odsluženih ladij, s čimer je Nouadhibou največje pokopališče ladij na svetu.

"Petično" barakarsko naselje - izvirna ali perverzna turistična ponudba?

"Na milijone ljudi po Južni Afriki živi v naseljih, zgrajenih iz barak ali shantyjev. Zdaj lahko izkušnjo podoživite tudi vi - s prenočevanjem v shantyjih znotraj varnega okolja zasebnega živalskega ...

Pozivi k bojkotu Bocvane zaradi domnevnega pregona Bušmanov

Vrsta turističnih agencij bojkotira Bocvano zaradi domnevne diskriminacije Bušmanov. Vlada se brani, da želi le zavarovati naravni rezervat.

Domovanje Anakina Skywalkerja iz Vojne zvezd prepuščeno zobu časa

Le vprašanje časa je še, kdaj bodo peščene sipine, ki se premikajo po tunizijski puščavi, dokončno pod seboj pokopale slovito filmsko kuliso Vojne zvezd.

V Somalijo pa res ne na počitnice. Ali pač?

Na beli peščeni plaži buldožer umika skale, da bi naredil prostor za razkošen hotel, v bližini pa se blešči voda Indijskega oceana. Ta prizor ni z Maldivov ali Zanzibarja, ampak iz ... Somalije.

Seksturizem v Afriki: starejše belopolte ženske, mlajši temnopolti ljubimec

Sintagma "seksturizem" danes ni ravno tabu - prav dobro se ve, da se Zahodnjaki radi odpravijo na jug Azije po nakup mesenih užitkov. Precej manj pa se govori o ženskem seks turizmu.

Foto: Mesto duhov, ki ga je požrla puščava

Kolmanskop sredi namibijske puščave je bil ustanovljen kmalu potem, ko je Zacharias Lewala tu leta 1908 odkril diamant. Leta 1954 je odšel še zadnji rudar in mestece je bilo prepuščeno silam narave.

Foto: Rajski kenijski otok Lamu, kjer se je čas ustavil

Pri izvolitvi Uhuruja Kenyatte za kenijskega predsednika lahko za zmagovalca volitev razglasimo tudi tamkajšnjo turistično industrijo - Kenyatta je namreč lastnik vrste hotelov in velikega ...

Dubajski luksuzni safariji ogrožajo afriško ljudstvo Masajev

Masajski plemenski voditelji grozijo, da bodo v znak protesta odstopili z vseh uradnih položajev, potem ko so bili zaradi družbe s sedežem v Dubaju, ki organizira luksuzne safarije, ob precejšen del ...

Zgodba iz Afrike: En evro in otrok bo zajtrkoval ves mesec

"Kdor ima v Afriki diplomo, je velik 'car'. V javnih šolah je v razredu ena učiteljica in sto otrok, ki imajo le tri učbenike. Pogosto so preveč lačni, da bi se učili," razlaga Jana Dular, Dolenjka, ...

Radikalizacija Egipta: Zdaj še konec alkohola?

Med turisti, ki si za svojo počitniško destinacijo radi izbirajo Egipt, je zavladal preplah, potem ko so se tamkajšnje oblasti na nekaterih krajih odločile prepovedati prodajo alkohola.

1 2 3 4 5