O denarnih podrobnostih naročila lahko le ugibamo, veliko pa pove podatek, da osnovna različica phantoma stane okoli 340.000 dolarjev. Foto:
O denarnih podrobnostih naročila lahko le ugibamo, veliko pa pove podatek, da osnovna različica phantoma stane okoli 340.000 dolarjev. Foto:

Hotel Peninsula v Hongkongu (petičnih) gostov ne more pustiti ravnodušnih, saj jim že od leta 1970 za prevoz z letališča in na letališče nudi prevoz z rolls-royce phantomom. Že takrat je hotel naročil za angleško tovarno ročno izdelanih vozil nepojmljivo serijo sedmih limuzin naenkrat, konec lanskega leta pa so presegli lasten rekord in namenu predali kar štirinajst naročenih phantomov.

Vsak avtomobil, ki so ga sestavili v angleški tovarni v Brewster Greenu, se razlikuje od "navadnih" limuzin z znakom leteče gospe na maski.

Že v osnovi je vozilo postavljeno na daljšo šasijo, ki gostom nudi še več prostora, notranjost pa je ob vsemu serijskemu prestižu še dodatno prilagojena za potrebe hotela. Tako je zaradi obilice kovčkov, ki skrivajo obleko gostov za vsako priložnost ali pa samo palice za partijo golfa, nekoliko povečan prtljažnik. Pri roki je poseben prostor za hladne brisače, ki jih gost po uporabi odloži v drug prostorček v vratih vozila.

Zabave ne manjka, a omejitve vendarle so
Prilagojena so svetila in upravljanje s klimatsko napravo, za zabavo med vožnjo pa poskrbijo 12-palčni zasloni, 420-vatno ozvočenje in priključki za mp3-naprave. Poličke s priboljški in pijačo so samoumevne.

Gostje pa se morajo vendarle zavedati, da draga igrača ni v njihovi lasti. Na to jih poleg gravur z imenom hotela v notranjosti opozarjajo tudi znaki za prepovedano kajenje. Cigare morajo tako počakati na prihod do hotela. O tem, kaj vse ponuja šele notranjost slednjega, pa kdaj drugič.

A. L.