Kavarna Central Perk je bilo eno glavnih prizorišč v seriji Prijatelji. Foto:
Kavarna Central Perk je bilo eno glavnih prizorišč v seriji Prijatelji. Foto:
Prijatelji
Šest prijateljev je gledalce po vsem svetu zabavalo deset let. Foto: www.e4.com

V britansko prestolnico prihaja ena najbolj znanih newyorških kavarn Central Perk, kjer so deset let posedali, pili kavo, se zabavali in delili svoje življenjske vzpone in padce najboljši televizijski prijatelji Monica, Rachel, Phoebe, Joey, Chandler in Ross.

Ob 15. obletnici začetka predvajanja serije Prijatelji bodo v londonski četrti Soho postavili pravi Central Perk, kjer bodo lahko oboževalci televizijske šesterice med 24. septembrom in 7. oktobrom posedeli ob skodelici kave.

V kavarni tudi Rachelina poročna obleka
Kavarna Central Perk bo opremljena tudi z nekaterimi predmeti, ki so se pojavili v seriji, med njimi bo poročna obleka, ki jo je Rachel nosila v prvi epizodi, Phoebijine slike ter piškoti brown bird, ki so si jih prijatelji nemalokrat privoščili. Žal se v kavarni ne bo ustavil nobeden od šestih igralcev, ki so gledalce po vsem svetu zabavali kar deset let.

Central Perk je zadnji v seriji kavarn, restavracij in klubov, ki jih za kratek čas postavijo v svetovnih prestolnicah. Po mnenju idejnih vodij gre za odlično marketinško potezo, saj za nekaj časa obudijo bar, klub ali restavracijo, za katero so prepričani, da bo privabila številne goste in radovedneže, nato pa jih na vrhuncu priljubljenosti zaprejo.