Bi odpotovali v mesto, polno zapuščenih stavb, kjer vas bodo zelo verjetno oropali in kjer ne boste imeli kaj početi? Dobrodošli v Detroit, Michigan! Foto: EPA
Bi odpotovali v mesto, polno zapuščenih stavb, kjer vas bodo zelo verjetno oropali in kjer ne boste imeli kaj početi? Dobrodošli v Detroit, Michigan! Foto: EPA
Wolverhampton
Lonely Planet je z uvrstitvijo Wolverhamptona na seznam najbolj osovraženih mest razjezil tamkajšnje mestne oblasti.

Lonely Planet, eden najbolje prodajanih popotniških vodnikov, je s pomočjo odzivov popotnikov sestavil lestvico mest, ki naj bi se jih ljudje izogibali. Na vrhu je zaradi kriminala, onesnaženosti in pomanjkanja turističnih znamenitosti prestolnica ameriške avtomobilske industrije Detroit, na lestvici pa je tudi Los Angeles.

Akra si je drugo mesto prislužila zaradi umazanije in kaosa, ki vlada v mestu, olimpijski Seul pa je "do bronaste medalje" prišel, ker nima prave duše. Tudi Anglija ima svojega predstavnika na nepopularni lestvici. Če se je dobrih 200 tisoč prebivalcev Wolverhamptona razveselilo, ker so se nogometaši lani prebili v premierligo, pa so gotovo jezni, ker je Wolverhampton na petem mestu Lonely planetove lestvice, avtorji lestvice pa so celo zapisali, da si mesto sploh ne zasluži omembe v njihovi publikaciji.

Mestne oblasti so se že odzvale in pravijo, da očitno še nihče pri Lonely Planetu ni bil v Wolverhamptonu, saj sicer ne bi naredili tako neumne napake in mesto, ki je po njihovem zelo prijazno za življenje in ima bogato kulturno ponudbo, uvrstili med devet osovraženih.

Devet najbolj osovraženih mest po izboru Lonely Planeta:
1. Detroit (ZDA)
2. Akra (Gana)
3. Seul (Južna Koreja)
4. Los Angeles (ZDA)
5. Wolverhampton (Anglija)
6. San Salvador (Salvador)
7. Čenaj (Indija)
8. Arusha (Tanzanija)
9. Chetumal (Mehika)