Slovensko turistično gospodarstvo je velik generator novih delovnih mest. Foto: MMC RTV SLO
Slovensko turistično gospodarstvo je velik generator novih delovnih mest. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska turistična borza v Čatežu

Lani je Slovenija dosegla rekordno rast turizma, a jo je treba še bolj intenzivno povezati z drugimi destinacijami, kar bi pomenilo tudi večjo odprtost Slovenije, je na Slovenski turistični borzi SIW 2008, ki poteka v Čatežu ob Savi, poudaril generalni direktor direktorata za turizem Marjan Hribar. Borze se letos udeležuje več kot 400 udeležencev iz 26 držav.

Hribar je še poudaril, da smo v okviru slovenskega predsedovanja Evropski uniji na področju slovenskega turizma dosegli višjo raven.

V letošnji sezoni v Slovenski turistični organizaciji (STO) pričakujejo šest odstotkov več prihodov gostov, štiri odstotke več prenočitev in osem odstotkov višji turistični priliv. Po mnenju direktorja STO-ja Dimitrija Picige bi morali slovensko turistično borzo zaradi zahtev turističnega trga počasi premikati v bolj pomladne oziroma zgodnje poletne mesece.

V STO-ju razmišljajo, da bi v okviru slogana I feel Slovenia poskušali uvesti še geslo Taste Slovenija ali Okusiti Slovenijo, pri čemer bi bil poudarek na čutih in na mehki promociji slovenskega turizma.

G. V.

Slovenska turistična borza v Čatežu