Cvetoče sadno drevje in pravkar razcvetelo pomladno cvetje v vsakem prebudi željo po romantiki. Foto: EPA
Cvetoče sadno drevje in pravkar razcvetelo pomladno cvetje v vsakem prebudi željo po romantiki. Foto: EPA
Masaža še zdaleč ni samo za ženske. Foto: EPA
Že samo nekaj dni brez službe in drugih obveznosti lahko pomaga vaši zvezi. Foto: EPA

A romantične dneve in večere v dvoje kaj kmalu zmoti otroški jok, jezen šef, ki od vas pričakuje tako rekoč nemogoče, ali pa avto, ki se je ta mesec že tretjič pokvaril.

Čeprav se zavedamo, da razmerje brez nežnosti in romantičnega stiskanja v dvoje ne zdrži dolgo, preprosto ne znamo iz začaranega kroga. Svetujemo vam, da samo zase in partnerja rezervirate nekaj prostih dni. Za pobeg iz utesnjujoče stvarnosti je dovolj že konec tedna.

Mnoga slovenska zdravilišča ponujajo romantične vikende v dvoje, ki vključujejo sprostitvene masaže, romantične kopeli in takšne večerje ob svečah, o katerih ste do zdaj le sanjali. Odločite se lahko za eksotične masaže, namenjene obema ali pa si vzamete nekaj časa vsak zase. Ženske se vedno navdušujejo nad čokoladnimi kopelmi, moškim pa je načelno dovolj preprosta masažna kopel. Ob vsem tem vam je v večini zdravilišč na voljo tudi kopanje v termalnih bazenih in seveda poživljajoča savna.

Narava v vsakem človeku prebudi romantiko
Če takšna vrsta sprostitve ne sodi v vaš način življenja in bolj uživate v dolgih sprehodih po gozdovih, so turistične kmetije kot nalašč za vas. Zdaj, ko se prebuja narava, ko sneg (tam, kjer pač je) začenja kopneti in ko iz zemlje pokukajo prve cvetlice, je preživljanje časa nekje daleč stran od mestnih stolpnic zares edinstveno. Že samo pogled na drevesa, ki poganjajo prve brstiče, in sadno drevje, ki se je že okitilo s pisanim cvetjem, vam mora pričarati nasmeh na obraz.

Turistične kmetije ponujajo tudi malce drugačno hrano, kot ste je sicer vajeni doma - saj veste, ko pridete in službe in si v mikrovalovni pečici pogrejete že pripravljeno hrano ali pa v 15 minutah skuhate zelenjavno juho in podobno. Sicer pa hrana niti ni tako pomembna, pomembno je le, da nekdo drug kuha za vas, da vam nekdo drug postreže in da vam po kosilu ni treba še pospravljati, ampak se le privijete v objem svojega partnerja in uživate.

Tisti, ki vam je pomlad prebudila željo po uživanju na peščenih plažah in drugih morskih užitkih, si privoščite nekajdnevne počitnice v bolj eksotičnih krajih. Ponudb raznih turističnih agencij ne manjka, pa tudi cene so kar sprejemljive. Domov boste prišli polni energije, lepo ogoreli in spet zaljubljeni.

Če vam finančna plat dopustovanj in izletov ne povzroča skrbi, imamo za vas še eno idejo - teden dni v enem izmed premnogih letovišč, namenjenim le parom. Tam, kjer je ljubezen res v zraku, se ji tudi vi ne boste mogli izogniti.

Tanja Kozorog