Kolesarji so poleti najbolj množični gostje. Foto: BoBo
Kolesarji so poleti najbolj množični gostje. Foto: BoBo
Kranjska Gora ureja modre cone - na dve uri omejeno parkiranje. Foto: BoBo

Goste čaka več novosti, med drugim prenovljena igralnica, obnovljeni hoteli, otroško igrišče, kolesarska pot v Planico in plačljivo parkiranje ob jezeru Jasna. Največja novost pa bo obnovljena cesta v dolino, ki ji je država namenila dobra dva milijona evrov.

Že od jeseni namreč promet proti Kranjski Gori zaznamujejo zastoji in dolge kolone. "Vmes je težko za domačine, turiste, tudi za delavce na cesti. V tem prahu ni lahko," je za Televizijo Slovenijo dejal župan Kranjske Gore Janez Horvat. Končan je tudi prvi del prenove ceste čez Vršič. "Gradbeniki, ki so delali Vršič, zdaj gradijo kolesarske povezave Rateče–Planica," je dodal Horvat. Prav kolesarji so poleti najbolj množični gostje, sicer pa turiste usmerjajo po vsej dolini, od Mojstrane do Rateč.

"Prej smo govoril o Planici v marcu, zdaj pa lahko govorimo o Planici celo leto," je dejal direktor Turizma Kranjska Gora Blaž Veber. Zato je razpršenost nujna, lani so našteli skoraj 640 tisoč prenočitev. Dnevnih obiskovalcev je od 10 do 12 tisoč. Samo z žičnicami naj bi poleti prepeljali 40 tisoč ljudi. A na vrh smučišča z najdaljšo – 70-letno – tradicijo pri nas pa je treba peš.

Sicer pa Kranjska Gora ureja modre cone - na dve uri omejeno parkiranje, ob jezeru Jasna pa bo parkiranje treba plačati. Za kakšno ceno, pa še ni znano.

Več pa si lahko pogledate v prispevku Marjete Klemenc iz Poročil ob 13.00.