Destinacija Portorož&Piran je julija in avgusta že tradicionalno dobro zasedena, obetajo pa si dobro zasedenost tudi junija, predvsem na račun evropskega srečanja lastnikov motociklov znamke Harley Davidson, na katerem pričakujejo več tisoč obiskovalcev. Foto: BoBo
Destinacija Portorož&Piran je julija in avgusta že tradicionalno dobro zasedena, obetajo pa si dobro zasedenost tudi junija, predvsem na račun evropskega srečanja lastnikov motociklov znamke Harley Davidson, na katerem pričakujejo več tisoč obiskovalcev. Foto: BoBo
false
Tudi poleti bodo Koper zaznamovali prihodi potniških ladij, vse bolj polno in izjemno priljubljeno pa je tudi postajališče za avtodome ob železniški in glavni avtobusni postaji, ugotavljajo v turistični organizaciji. Foto: BoBo
false
Tudi letošnja poletna sezona bo v Izoli po pričakovanjih uspešna, saj ocenjujejo, da bodo imeli triodstotno rast obiska. Foto: MMC RTV SLO

Prvi večji naval bo že prihodnji teden z evropskim srečanjem lastnikov motociklov znamke Harley Davidson, na katerem pričakujejo več tisoč obiskovalcev.

V piranski občini so imeli v letošnjih prvih petih mesecih 340.500 hotelskih prenočitev oz. štiri odstotke več kot lani, samo v maju pa dobrih 95.000, kar je enako kot maja lani. Takšne rezultate so dosegli, čeprav je bilo nekaj hotelov zaradi prenove zaprtih, so poudarili v Turističnem združenju Portorož.

Obiskovalce bodo sicer pričakali prenovljen Hotel Slovenija, pred kratkim odprt Muzej torbic, prenovljena promenada na Fornačah ter gurmanski dogodek Večerja na pomolu, ki bo na vrsti vsako zadnjo nedeljo v poletnih mesecih.

Prihodi potniških ladij v Koper
V Turistični organizaciji Koper za junij predvidevajo okoli 70-odstotno zasedenost turističnih zmogljivosti v občini, kar je primerljivo z lanskim letom. Pričakujejo pa še nekoliko višjo zasedenost v juliju in avgustu, saj se trenutne rezervacije gibljejo med 70 in 80 odstotki.

Velja pa izpostaviti, da so nekatere namestitvene zmogljivosti v določenih terminih na račun športnih dogodkov že zdaj polno zasedene. Poleg domačih od tujih turistov glede na rezervacije pričakujejo največ italijanskih, srbskih, avstrijskih in nemških ter obiskovalce iz držav Beneluksa.

Tudi poleti bodo Koper zaznamovali prihodi potniških ladij, vse polnejše in izjemno priljubljeno pa je tudi postajališče za avtodome ob železniški in glavni avtobusni postaji, ugotavljajo v turistični organizaciji.

Uvod v pestro poletno dogajanje v Kopru bo že v petek koncert na Titovem trgu, že dan prej pa bo Koper obiskala kolesarska Dirka po Sloveniji. Junija bodo gostili tudi mednarodni glasbeni festival FeNS in Odprto kuhno.

Sivkin dan na Belvederju
V Izoli so imeli lani skoraj 331.000 prenočitev, kar je šest odstotkov več kot leto prej, rast števila prenočitev pa potrjuje, da mesto ostaja zaželena destinacija, kamor se obiskovalci radi vračajo, poudarjajo v izolskem turistično-informacijskem centru.

Tudi letošnja poletna sezona bo po pričakovanjih uspešna, saj ocenjujejo, da bodo imeli triodstotno rast obiska.

Med novostmi izolske turistične ponudbe pa izpostavljajo interpretacijski center na lokacijah v Simonovem zalivu in v Muzeju Parenzane. Na prvi lokaciji je urejen tematski park, kjer je na ogled postavljena restavrirana ribiška barka Biser, v omenjenem muzeju pa so uredili sobo z multimedijsko vsebino in z elementi razstave o ribiški dediščini.

Ob številnih prireditvah, ki bodo zaznamovale izolsko poletje, velja izpostaviti tudi novost konec junija, in sicer Sivkin dan na Belvederju, na katerem bodo na voljo ogledi sivkinih aranžmajev, otroške delavnice, kulinarično ponudbo iz sivke, modna revija itd.