Delta je najstarejša ameriška letalska družba, ki še obratuje. Foto: Reuters
Delta je najstarejša ameriška letalska družba, ki še obratuje. Foto: Reuters

Crystal Tadlock je iz Amerike v Pariz potovala z letalskim prevoznikom Delta Air Lines, jabolko, ki pa ga je po navedbah tujih medijev dobila zraven kosila med poletom, pa so ji zasegli, ko je želela v kraju Minneapolis prestopiti na drugo letalo.

Jabolko je v torbici hranila zato, da bi ga pojedla, če bi v nadaljevanju potovanja postala lačna. Odkrili so ga med pregledom prtljage, potnica pa je sprva bila prepričana, da ji bodo jabolko le odvzeli. Ko je tam zaposlene vprašala, ali mora jabolko zavreči, so ji napisali globo v vrednosti 400 evrov. Vsako živilo, ki ga potniki prinesejo na letalo, bi morali po pravilih družbe namreč najprej "prijaviti".

Tadlockova se je odločila, da se bo proti nepravični kazni borila na sodišču. "Nepošteno je, da te zaradi sadeža na letalu obravnavajo kot zločinca," je še poudarila v izjavi za ameriške medije.

Letalski prevoznik incidenta ni želel komentirati, v izjavi za javnost pa je družba zapisala, da želijo s strogimi ukrepi uporabnike njihovih storitev spodbuditi k temu, da spoštujejo dogovorjeni protokol.