Pogled na lične hiške ne more zadovoljiti turistov. Želijo si prave zabave, katere pa jim Bruselj ne ponuja. Foto:
Pogled na lične hiške ne more zadovoljiti turistov. Želijo si prave zabave, katere pa jim Bruselj ne ponuja. Foto:
Lizbona je prava odločitev za dopust. Mesto z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino ter z blagim podnebjem je tudi cenovno izredno ugodno. Foto: EPA

To je sodba svetovnih popotnikov, ki so sodelovali v raziskavi medijske mreže Trip Advisor in ki so Bruselj razglasili za najbolj dolgočasno evropsko mesto. Najnevarnejša konkurenta Bruslju za ta 'častni naziv' sta Zürich in Varšava, ki tujim obiskovalcem tudi ne znata ponuditi veliko zabave.



Najboljše kulise za poljubljanje
Zelo nepresenetljiv je bil izid v glasovanju za mesto z najboljšo kulinarično ponudbo in za najbolj romantično mesto. Zaročenci in sveži zaljubljenci tako ne bodo storili napake, če se bodo podali v Pariz in Rim, obe mesti - tako kot tudi Firence - pa odlikuje tudi odlična ponudba v restavracijah.

Raziskava je tudi razkrila, da Američani še vedno radi obiščejo Evropo. Kar polovica ameriških anketirancev je namreč izjavila, da kljub zelo neugodnemu menjalnemu tečaju oziroma kljub zelo dragemu evru načrtuje obisk katerega izmed evropskih mest. Morda se bodo odpravili v Prago, Budimpešto ali Lizbono, ki so bile ocenjene kot cenovno najbolj ugodne turistične destinacije.

P. B.