Na Bledu v prihodnjih dneh pričakujejo nove goste. Foto: Reuters
Na Bledu v prihodnjih dneh pričakujejo nove goste. Foto: Reuters

Sava Turizem, ki ponuja največje namestitvene kapacitete na Bledu, v teh dneh zaradi epidemiološke situacije v državi že začasno zapira svoje svoje kapacitete na Bledu. Gostom omogoča brezplačno odpoved ali prestavitev rezervacije. Ostaja pa na Bledu odprt Bled Rose hotel, so sporočili s Turizma Bled, kjer vodstvu hotela čestitajo za vztrajnost in pogum. Kot je pojasnila prokuristka hotela Natalija Kovač, so se za ta korak odločili, ker pač nekdo na Bledu mora ostati odprt. Takšno odločitev so sprejeli tudi iz drugih razlogov, med drugim zato, da bi slovenski gostje imeli možnost sprostitve tudi v teh kriznih časih, ko ljudje, kot je povedala Kovačeva, potrebujemo sprostitev v mirnem, zdravem in varnem okolju.

Pred kratkim prenovljen hotel Bled Rose. Foto: Organizator
Pred kratkim prenovljen hotel Bled Rose. Foto: Organizator

V prihodnjih dneh v hotelu pričakujejo nove goste, med katerimi bodo tudi športniki na pripravah. "Goste zanima, kako je v hotelu poskrbljeno za varnost," je povedala Kovačeva. Ob tem je zagotovila, da je Bled Rose hotel, ki je bil pred kratkim popolnoma prenovljen, sprejel vse standarde za zagotavljanje varnega in zdravega bivanja. V postopku za pridobitev certifikata Varno in zdravo na dogodke pa dokazal, da izpolnjuje tudi merila Kongresnega urada Slovenije kot varno prizorišče in kot varen organizator dogodkov. "To je v času epidemije zelo pomembno, saj je varnost na prvem mestu," je poudarila prokuristka.

Na Bledu že zapirajo hotele

V Kranjski Gori še odprti

Ob prepovedi prehajanja meja boni le še črka na papirju; hotelirji obupani

Odprte na Gorenjskem denimo ostajajo tudi nočitvene zmogljivosti Hit Alpinee, ki je največji ponudnik namestitvenih kapacitet v Kranjski Gori. Kot so pojasnili, njihovi hoteli ostajajo odprti tudi jeseni, čeprav jih od slovenskih gostov lahko trenutno obiščejo le tisti, ki bivajo na področju gorenjske statistične regije.

Že zdaj sprejemajo tudi rezervacije ljudi iz drugih regij, ki bi jih želeli obiskati, ko se bo ukrep prepovedi prehajanja meja regij sprostil. Odprt ostaja tudi wellness center Vita z bazenskim delom Aqua Larix, pri čemer je število plavalcev omejeno na 40, v masažnem delu pa na eno osebo.