Erjavec meni, da je sama kampanja potekala brez afer,
Erjavec meni, da je sama kampanja potekala brez afer, "razen pri nekaterih, ki ne vedo, koliko imajo hiš in gozdov, ter imajo neke težave." Foto: MMC RTV SLO/Gašper Petovar
DeSUS sklenil kampanjo

Predsednik DeSUS-a je zato volivcem predlagal, naj volijo po svoji vesti, ampak glasujejo za DeSUS, "ki je najboljša stranka z najboljšim predsednikom." Meni, da lahko dosežejo izzid do 18 odstotkov, če bodo ljudje volili drugače, pa bo stranka po njegovem mnenju dosegla okoli 12 odstotkov glasov, ob tem je dejal: "bomo zmagali pa na naslednjih volitvah."

DeSUS-ovi pogoji za vstop v vlado
Pred DeSUS-ovo stojnico na Prešernovem trgu v Ljubljani je poudaril, da si želijo v koalicijo in vlado, vendar bodo vstop v vlado pogojevali z uresničevanjem programa stranke, ki jo vodi. "Pomemben pogoj je, da se ne poslabša položaj upokojencev, drugi pomemben pogoj je, da bosta imeli vlada in koalicija gospodarski program, ki bo prinesel delovna mesta mladim, ker če ne bo gospodarstvo delovalo, ni mogoče braniti socialne države, ni mogoče braniti interesov upokojencev in javnega zdravstva," je pojasnil.

DeSUS ne bo šel v vlado, ki bo predlagala zakon o zamrznitvi pokojnin, ki mu stranka odločno nasprotuje, je zatrdil Erjavec in dodal, da so v stranki tudi proti zakonu o pravicah iz javnih sredstev, saj meni, da Slovenija, "če je socialna država," ne sme bogateti na račun socialnih pomoči in varstvenih dodatkov. Eden izmed pogojev, da vstopijo v vlado, je tudi subvencioniranje obveznega pripravništva mladih, da bodo vstopali na trg dela z izkušnjami, kot pogoj pa je navedel še uvedbo davčnega pavšala za podjetnike.

Leto 2012 bo po Erjavčevih besedah ključno. Če vlada ne bo našla pravih rešitev za gospodarstvo in sledila napotkom DeSUS-a, bo po njegovem mnenju hitro prišlo do novih predčasnih volitev, zato bodo na koalicijskih pogajanjih vztrajali pri svojih pogojih.

"Volilna kampanja dokaj vsebinska"
Dejal je, da je bila volilna kampanja naporna, vendar kratka, in da je potekala skoraj brez afer, "razen pri nekaterih, ki ne vedo koliko imajo hiš in gozdov, ter imajo neke težave", prav tako meni, da je bila kampanja dovolj vsebinska.

DeSUS sklenil kampanjo