Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Volitve 2011 - Arhiv

Danilo Türk: Državni zbor je izvoljen, ustanovna seja bo v sredo

Državna volilna komisija je predsedniku republike Danilu Türku izročila poročilo o izidih volitev. Türk je podpisal ukaz, da bo ustanovna seja DZ-ja v sredo, 21. decembra.

(Razklani) SD o vstopu v koalicijo šele prihodnje leto?

V DZ-ju se je po srečanju z Jankovićem sestalo širše vodstvo SD-ja, poslanci in nekateri ministri. V SD-ju zanikajo, da si del stranke prizadeva odstraniti oviro na poti v koalicijo.

Možnost, da gre Lista Virant v koalicijo, 50-odstotna

Svet Liste Virant je sklenil, da bodo nadaljevali pogajanja z najverjetnejšim mandatarjem Zoranom Jankovićem. Virant ocenjuje, da je za sodelovanje v koaliciji 50 odstotkov možnosti.

Neuradni končni volilni izidi slike ne spreminjajo

Zmagovalna stranka Pozitivna Slovenija je pobrala 28,51 odstotka glasov, sledi ji Janšev SDS s 26,19 odstotka, na tretjem mestu pa je SD z 10,52 odstotka glasov, so sporočili z Državne volilne ...

Žerjav: Edina realna možnost je koalicija med Jankovićem in Janšo

Radovan Žerjav je po sestanku z najverjetnejšim mandatarjem Zoranom Jankovićem dejal, da SLS zaenkrat ne gre v koalicijo. Kot je zatrdil, bi z vstopom v koalicijo izdali svoje volivce.

"Ankete niso napovedi, ampak meritve trenutnega stanja"

Javnomnenjske ankete niso volilne napovedi, temveč meritve stanja, pravi Zenel Batagelj iz Valicona. So pa ugotovili, da je 30 odstotkov volivcev glasovalo taktično.

Zapis na spletni strani SDS-a: Janković na oblast s strašenjem "novih" državljanov

Na spletni strani SDS-a se je pojavil zapis, ki trdi, da je Pozitivna Slovenija s strašenjem skupine državljanov dobila zmagovalne glasove. SDS: Gre za komentar obiskovalca in ne stranke.

Pahor: Želim si ostati v slovenski politiki in deliti svoje znanje

Ob koncu mandata se je Borut Pahor za TV Dnevnik ozrl čez mandat in prvič spustil kamero v svojo zasebno pisarno. V njej bo ostal do oblikovanja nove vlade.

Novakova po pogovoru z Jankovićem: Razpravljali smo o vrednotah

Janković je NSi povabil v koalicijo, trdi Ljudmila Novak, vendar v stranki po njenih besedah za zdaj ostajajo pri tem, da v koalicijo ne bodo šli.

Turk: Na desni ne prodajamo embalaže, ampak vsebino

"Za Slovenijo bi bila najboljša koalicija SDS-a, SD-ja, Liste Gregorja Viranta in NSi-ja. Ta skupina je dobila večino, ni pa SDS tudi relativna zmagovalka," je v pogovoru za MMC povedal Žiga Turk.

SLS poleg dviga DDV-ja moti tudi poslovanje prek davčnih oaz

Pahor, Virant in Žerjav naj bi se dogovarjali, da gredo v koalicijo vsi trije ali pa nihče. "Ne vem, kaj bosta storila Pahor in Virant. Za SLS praktično ni možnosti, da bi šel v koalicijo," trdi ...

Janša: Obžalujemo, ker pogovora z Jankovićem danes ne bo

Tako ali tako boste na koncu videli koalicijo, kakršno je napovedal Stanovnik. V zvezi s tem ni nikakršnega dvoma, samo čas se izgublja, je prepričan Janez Janša.

Srečanja Janša-Janković ne bo. Ni dogovora o kraju sestanka.

Zoran Janković naj bi se popoldne sestal z Janezom Janšo. A prišlo je do zapleta s krajem srečanja. Janković je ekipo SDS-a vabil na magistrat, Janša pa je želel, da se sestaneta v parlamentu. ...

Gaber: Nekateri pogoji Jankoviću upravičeni; Rupel: Presenečen bom, če bo Virant držal besedo

Velika koalicija ne bi bila odveč, a je užaljenost v SDS-u prevelika, zato ni verjetna, je dejal Slavko Gaber. Po mnenju Dimitrija Rupla pa je Zoran Janković tisti, ki si ne želi sodelovanja.

V Jankovićevem štabu ne dvomijo o sestavi koalicije

Zoran Janković o poteku pogajanj za sestavo koalicije ni zgovoren. Pravi le, da so konstruktivna in da nima razloga, da ne bi verjel v samo sestavo koalicije.

Novakova: V koalicijo z Jankovićem najbrž ne bomo šli

V NSi-ju bomo podprli vse tiste reforme, ki so v skladu z našim programom, vrednotami in ki so nujne za Slovenijo. Bomo konstruktivna opozicija, trdi Ljudmila Novak.

Kučan: SD si ne more umiti rok in zavrniti sodelovanja v koaliciji

Dejstvo, da je človek premožen, ne izključuje socialnega čuta in spoštovanja zakonov, niti ga bogastvo samo ne naredi moralno spornega, je o Zoranu Jankoviću dejal Milan Kučan.

Virant: Daleč smo še od koalicije

Gregor Virant je po le dobro uro trajajočem sestanku z verjetnim mandatarjem Zoranom Jankovićem dejal, da so od koalicije še daleč. Janković izjav ni dajal.

Po koncu mandata – v pokoj, v iskanje službe in donosne posle

Skoraj polovici poslancev se je mandat iztekel, zato so pred njimi nove karierne poti. Nekateri bodo odšli v pokoj, nekateri bodo začeli iskati novo službo, spet drugi svojih načrtov ne želijo ...

Odločajo glasovnice iz tujine: v DZ Frangež ali Pivec?

Neuradni podatki volilnih izidov v 7. enoti Maribor so SDS-u kazali štiri mandate, SD-ju pa le enega. A glasovnice iz tujine bodo odločile, ali bo tako tudi ostalo ali pa bo SDS moral en mandat ...