Gregor Virant je zdrsnil po lestvici navzdol in končal na 3. mestu. Foto: MMC RTV SLO/ Gašper Petovar
Gregor Virant je zdrsnil po lestvici navzdol in končal na 3. mestu. Foto: MMC RTV SLO/ Gašper Petovar

Sicer pa raziskava Ninamedie, opravljena je bila za portal Siol med 10. in 12. novembrom, napoveduje zmago SDS-u, ki mu je anketa namerila 29,9-odstotno podporo. Janševi stranki sledi Pozitivna Slovenija - Lista Zorana Jankovića z 18,9 odstotka glasov.

Državljanska lista Gregorja Viranta pa je s 15,6 odstotka zdrsnila na tretje mesto. Po besedah direktorja Ninamedie Nikole Damjanića je oceno Virantu zbila zgodba s prejemanjem nadomestila za brezposelnost. Močno si je izboljšal ugled SD (14,4 odstotka), prag parlamenta pa bi prestopil tudi DeSUS (5,4 odstotka).
Blizu štiriodstotnega praga so še NSi (3,7 odstotka), SLS (3,6 odstotka) in SNS (3,5 odstotka). Med drugimi strankami bi TRS prejel 2,1 odstotka, LDS odstotek, Zares 0,9 odstotka, preostale stranke pa skupaj odstotek.

Še vedno ostaja dobrih 44 odstotkov volivcev neopredeljenih, 6,5 odstotka pa se ne bi udeležilo volitev. Ko so jih anketiranci vprašali, ali lahko navedejo stranko, ki jim je najbližje, pa je z "ne vem" odgovorilo 26,6 odstotka neopredeljenih.