Kdo bo na koncu sedel v poslanske klopi? Foto: MMC RTV SLO
Kdo bo na koncu sedel v poslanske klopi? Foto: MMC RTV SLO
Boj za sedeže: Pivec ali Frangež

Po preštetih glasovnicah, ki so prišle po pošti, kaže, da se bo v tej enoti razmerje mandatov spremenilo. Poslanski stolček za Gregorja Pivca, direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in kandidata SDS-a, je tako pod vprašajem. Mogoče je, da se bo namesto njega v parlament znova uvrstil Matevž Frangež iz SD-ja.

"Včeraj dopoldne sem se kot bivši poslanec počutil zelo dobro, osvobojen, razbremenjen nekaterih težkih dilem, ki stojijo pred tem mestom in to državo," je za TV Slovenija dejal Frangež, medtem ko je Pivec že napovedoval, da bo v tem tednu prebral poslovnik DZ-ja in zakonodajo, povezano z delom v parlamentu.

Čakajo glasovnice iz tujine
Zdaj pa oba čakata še glasovnice iz tujine. Te lahko zaradi majhnih razlik med kandidati poskrbijo za nov preobrat. V 7. volilni enoti imajo stranke za zdaj zagotovljenih osem mandatov, preostali štirje se bodo iz nerazporejenih glasov razdelili med SDS, SD, SLS ali Pozitivno Slovenijo, je za TV Slovenija poročal Timotej Semenič.

Frangež, Pivec, Dragan Bosnić iz Pozitivne Slovenje in morda še kdo bodo zato pesti stiskali še vsaj do 16. decembra, ko bodo znani uradni izidi volitev.

Boj za sedeže: Pivec ali Frangež