V SD-ju so prepričani, da bodo kandidati v 3. in 4. volilni enoti uspešni, kot so bili na prejšnjih volitvah. Foto: MMC RTV SLO
V SD-ju so prepričani, da bodo kandidati v 3. in 4. volilni enoti uspešni, kot so bili na prejšnjih volitvah. Foto: MMC RTV SLO

Poudaril je, da niso priljubljena stranka, ker govorijo realen jezik, vendar meni, da bo SD, ne glede na javnomnenjske ankete, "nepričakovano prijetno presenečenje letošnjih volitev."

Po besedah Boruta Pahorja bi moral novo vlado ponovno voditi SD zato, ker ima izkušnje z vodenjem vlade v težkih ekonomskih in socialnih razmerah, ker so kot zdravje, "ki ga začneš ceniti, ko ga izgubiš", in ker so po njegovem mnenju edini, ki postavljajo skupno dobro pred interese posameznikov in določenih skupin.

Dotaknil se je tudi interventnega zakona, ki je po njegovem mnenju potreben zato, da finančni trgi ne bodo v dvomih glede slovenskega obvladovanja stroškov. Interventni zakon je po njegovem mnenju "posegel tudi v pridobljene pravice." Toda na način, za katerega smo presodili, da je pošten in do neke mere pravičen, je poudaril.

Povedal je, da so interventni zakon zavrnili tisti, ki zdaj ponujajo svojo različico interventnega zakona, saj se po njegovem mnenju zavedajo, da so verjetno ravnali neodgovorno.

V 3. in 4. volilni enoti kandidirajo tudi poslanci in ministri
Socialni demokrati (SD) so predstavili kandidate v 3. in 4. volilni enoti, v katerih so do zdaj dosegli skoraj največje uspehe, saj je v tem sklicu parlamenta sedelo 9 poslancev SD-ja iz obeh volilnih enot.

Barve SD-ja bodo v obeh omenjenih enotah med drugim zastopali poslanci zadnjega sklica državnega zbora Janez Kikelj, Andreja Črnak Meglič, Silva Črnugelj, Dušan Kumer, Janko Veber in Anton Colarič, pa tudi ministri Pahorjeve vlade Igor Lukšič, Boštjan Žekš in Franc Križanič.