Na modelu Lego Ford GT je številka 66, ključni detajli na maketi so v enakih barvah kot na dejanskem dirkalniku. Foto: Ford
Na modelu Lego Ford GT je številka 66, ključni detajli na maketi so v enakih barvah kot na dejanskem dirkalniku. Foto: Ford

Sestavljanje maket iz kock lego je zahtevnejše, kot meni marsikdo. Za maketo športnega forda GT je bilo treba zložiti 40 tisoč kock. Pri podjetju Lego pa spomine na preteklost oživljajo s škatlo kock in prospektom za originalnega Volkswagnovega hrošča.
Pri podjetju Lego so svojo linijo avtomobilskih izdelkov is serije Creator obogatili z originalnim beetlom. Iz 1.167 kock se sestavi originalnega hrošča v azurno modri barvi, ravnim vetrobranskim steklom, ukrivljenimi blatniki, Volkswagnovim logotipom, originalnim štirivaljnim zračno hlajenim motorjem, posodo za gorivo, rezervnim kolesom ... Pri Legu so pojasnili, da je mogoče na streho modelčka namestiti desko za deskanje na vodi ali hladilno torbo, v kateri so steklenice za pijačo, izdelane iz kock. V notranjosti bež barve je armaturna plošča z merilniki, volan in naprej nagibni sedeži.
Pred Le Mansom še ford GT iz kock lego
Ford je predstavil različico športnega forda GT iz kock lego. Ford GT je Fordova zvezda na vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa, za izdelavo makete iz 40 tisoč kock so potrebovali veliko potrpljenja in tri tedne časa. Legova različica dirkalnika, ki je tretjina dejanske velikosti vozila, je razstavljena na Circuit de la Sarthe v Franciji od 18 do 19. junija, skupaj z legendarnim modelom Ford GT 40. Letos mineva 50 let, odkar je Ford GT dosegel zgodovinski uspeh kot absolutni zmagovalec na vztrajnostni dirki ter zasedel prvo, drugo in tretje mesto.

Nastajanje forda GT iz kock

VW beetle iz kock