Močnejši spol potrebuje nežnost in pozornost, čeprav včasih tega ne želi priznati. Foto: BoBo
Močnejši spol potrebuje nežnost in pozornost, čeprav včasih tega ne želi priznati. Foto: BoBo
Romantika
Ne sklepajte prehitro o tem, kaj si moški v resnici želijo. Foto: BoBo

Ameriška raziskava, v kateri je sodelovalo tisoč parov iz petih različnih držav, ki so v zvezi od enega do 51 let, je ugotovila, da je ključ za srečno razmerje za moškega veliko božanja in crkljanja, medtem ko je ženskam pomembnejša spolnost.

Tisti pari, ki zvezo ohranjajo že najmanj 25 let, so namreč odgovarjali na vprašanje, kolikokrat so se v preteklem mesecu poljubljali, ljubkovali in objemali. Tisti moški, ki so od partnerke dobili veliko tovrstne pozornosti, so bili trikrat bolj zadovoljni v razmerju v primerjavi s skupino moških, kateri žene in partnerke ljubezni niso pokazale na takšen način.

Izkušnje v spolnosti nekaj štejejo
Po drugi strani je nežnejši spol razkril, da takšno izkazovanje nežnosti na njihovo splošno srečo nima veliko vpliva. Oboji pa so zatrdili, da z leti postajajo vse bolj zadovoljni z ljubljenjem. Povedano natančneje, pari, ki so skupaj že vsaj 15 let, se v postelji bolje ujamejo kot "novinci", še poroča britanski Telegraph.

V nasprotju z zrelimi pari se ženske v prvih 15 letih razmerja mnogokrat pritožujejo nad spolnostjo, saj jih mnogo manj zadovoljuje kot njihove partnerje, ki so srečni že, če vidijo, da so žensko pripravili do orgazma.

Ko otroci odrastejo, ženske "zaživijo"
Raziskavo, v kateri so sodelovali pari iz ZDA, Nemčije, Španije, Japonske in Brazilije, so izvedli raziskovalci z univerze v Indiani. Vodja študije Julia Heiman je dejala, da je prvih 15 let razmerja za ženske običajno čustveno zelo izčrpavajočih, saj morajo vzgajati otroke. Ko pa postajajo starejše, je pritiskov in obveznosti vse manj. "Ko otroci odrastejo, se njihovo življenje spremeni, ob tem pa tudi v spolnosti začnejo bolj uživati."

Poudarila pa je, da so jih izsledki raziskave presenetili, saj so pričakovali povsem drugačne ugotovitve. "Glavna ugotovitev, ki izhaja iz dejstva, da moški bolj potrebujejo ljubkovanje kot ženske, je, da o obnašanju spolov ne smemo sklepati na podlagi predsodkov."