Foto: EPA
Foto: EPA

29-letnik se je po predahu odločil, da bo svetu za božič poklonil novo pesniško stvaritev. "Afterglow je pesem, ki sem jo napisal lani," je zapisal na svojih družbenih omrežjih in dejal, da jo je želel izdati za svoje oboževalce. Poudaril je tudi, da pesem ni prvi singel njegovega naslednjega albuma. "Je zgolj pesem, ki mi je zelo pri srcu," je priznal v upanju, da bo tudi njegovim oboževalcem všeč. Svoje sporočilo je zaključil z besedami: "Zdaj pa nazaj v deželo očija." Vsem svojim sledilcem pa je zaželel varne in vesele praznike, poroča Mirror.

Pesem je pospremila tudi naslovnica, ki je dejansko originalna Sheeranova umetnina; ustvaril jo je lani po koncu svoje turneje. Glasbeni video pa je do zdaj nabral več milijonov ogledov.

"Poskusila sva se najti v zimskem snegu"

Balada z naslovom Afterglow se posveča predvsem opisovanju nepozabnih trenutkov, ki jih je s svojo ženo preživel med potovanjem na Antarktiko. V pesmi prepeva o tem, kako sta bila s partnerico 'pijana zaradi ljubezni in čakala na čudež'. Dejstvo je, da se jima je devet mesecev pozneje rodil prvi otrok, hčerka Lyra Antarctica Seaborn Sheeran. Ta velika prelomnica njunega življenja naj bi bila torej spočeta za lanski božič, tako pa se pesem do neke mere dotika intimne podrobnosti trenutka.

Ko se je septembra rodila, je na svojih družbenih omrežjih delil svoje navdušenje, oboževalce je obvestil, da je tako z njo kot tudi njeno mamo vse v redu. Dodal je še, da družina upa, da bodo ljudje v tem času spoštovali njihovo zasebnost.