Na minialbumu je kar šest različic skladbe Amen. Foto: ZKP RTV SLO
Na minialbumu je kar šest različic skladbe Amen. Foto: ZKP RTV SLO

Preden je spakirala kovčke in odletela proti Nizozemski, je za oddajo Dobro jutro povedala: "Želim si, da bi bila energija na dan nastopa čim boljša. Lahko izdam, da ne bom stala samo na enem odru, ampak na več odrih. V meni se prepletajo bojazen, navdušenje, vznemirjenje. Upam, da bo na dan nastopa prava zmes vsega, da se bo sestavilo tako, kot je treba."

Ana je dodala, da je njena edina želja, da bo sama zadovoljna in ponosna na svoj nastop. "Če mi bo kdo drug to rekel, se me ne bo dalo prepričati," je dodala v smehu. In seveda še razumljiva želja v teh časih – da bi ostala zdrava, saj se zaveda, da jo čaka kar nekaj stresnih dni.

Znova na odru Karin Zemljič

Ana bo našo državo zastopala s skladbo Amen, na evrovizijskem odru pa bo nastopila druga v prvem predizboru, ki bo 18. maja. Spremljala jo bo izredna vokalistka, priznana učiteljica petja in članica skupine Okustični Karin Zemljič, ki se je v tej vlogi že izkazala pri Maraayi, ManuElli in Lei Sirk.

Sorodna novica Ana Soklič pred odhodom v Rotterdam: "Kot si želim tega odra, me ga je obenem tudi strah"

Pri produkciji skladbe Amen, iz katere veje mogočen duh gospela, je sodelovalo več kot 60 ljudi. Skladba je nastala v elitni mednarodni zasedbi – za glasbo so poskrbeli Ana Soklič, Žiga Pirnat in Bojan Simončič, avtor besedila je poleg Ane in Žiga tudi ameriški avtor več uspešnic Charlie Mason. Med zvezdniškimi imeni letošnje skladbe so nedvomno tudi člani spremljevalne pevske skupine, zbrane okoli Doriana Holleyja, spremljevalnega vokalista Michaela Jacksona.

Prav ta del skladbe bo v različici, ki jo bomo prvič slišali 18. maja, prišel bolj do izraza: "V skladbo je vključen tudi gospelovski del, ki je bil na posnetku z Eme le dodatek. Skupaj smo se odločili, da ga umestimo v skladbo, v sam nastop, ki bo predstavljen tudi v Rotterdamu," je za MMC povedala Ana. Razkrila je še, da ne bo nastopila samo na enem odru.

Minialbum Born to the Fight je na voljo za nakup na zkp.rtvslo.si.

Minialbum Born to the Fight

Skladbo, s katero se bo predstavila na evrovizijskem odru, je Ana tik pred odhodom v Rotterdam skupaj z ZKP RTV Slovenija "zapakirala" na minialbum z naslovom Born to the Fight. Na njem poleg izvirne skladbe najdete še razširjeno, karaoke in različico a cappella s priznano vokalno skupino Perpetuum Jazzile ter dva remiksa (r'n'b, in 'summer vibes'), za piko na i pa je dodala še pesem Voda, s katero je lani pometla s konkurenco na predizboru za Evrovizijo EMA, in sicer v simfonični različici. Album je na voljo pri nas in na svetovnih spletnih platformah.

V oddaji Dobro jutro pa sta o snemanju videospota z Ano Soklič spregovorila člana zasedbe Perpetuum Jazzile Nataša Jovanović in Kristijan Virtič.

Perpetuum Jazzile dodali evrovizijski skladbi novo veličino