Festival Exit je eden najbolj priljubljenih poletnih festivalov v regiji. Foto: Instagram
Festival Exit je eden najbolj priljubljenih poletnih festivalov v regiji. Foto: Instagram

Glavna tuja imena letošnje izvedbe priljubljenega festivala bodo Nick Cave & The Bad Seeds, Calvin Harris, Iggy Azalea, James Arthur, Maceo Plex, Masked Wolf, ARTBAT in Sepultura. A ob tem ne gre pozabiti niti na slovensko delegacijo. Poleg že omenjenih jo med drugimi sestavljajo še Chains, Brina Knauss in Peree.

Festival Exit bo letos potekal pod sloganom "Skupaj. Za vedno!". Prireditelji znova napovedujejo spektakel na več kot 40 odrih.

Za vsak okus nekaj

Elektronska scena bo zastopana na odrih mts Dance Arena, No Sleep Novi Sad in na odru Urban Bug. Med najvidnejše izvajalce zagotovo sodita Adam Beyer in Enrico Sanguliano v izdaji B2B ter Stephen Bodzin s posebnim nastopom v živo. Za nepozabne vragolije za mešalno mizo bodo poskrbeli še Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex in drugi. Na odru X-BASS bo nastopila slovenska didžejka Peree, da bo mts Dance Arena plesala, kot se spodobi, pa bo pomagala tudi Brina Knauss.

Sorodna novica Kako in kje preživeti konce tedna s soncem, glasbo in zabavo

Hip-hop in trapovska stran festivala bo predstavila več kot 60 MC-jev mednarodne in regionalne scene, in to na kar treh odrih. Na odru Gang Beats bo nastopila Senidah, za trapvibro pa bo poskrbel tudi duo MIHAMIH & DIINZO.

Kitarski del festivala bo prevladoval na glavnem odru, odru Visa Fusion in legendarnem prizorišču Explosive. Med nastopajočimi bodo Nick Cave & The Bad Seeds, še glasnejši pa bodo Sepultura, Napalm Death, Molchat Doma, Marky Ramone, Blind Channel in seveda Noctiferia ter duet Chains.

Premierno bodo na Exitu nastopili Joker Out. "To je začetek naše poti na Balkan," pravijo člani skupine, ki so trenutno na vseslovenski turneji, jeseni pa jih čaka nastop v že razprodanih Križankah.