Leta 2017 je Metaldays obiskal Marilyn Manson. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Leta 2017 je Metaldays obiskal Marilyn Manson. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Sorodna novica Festival Metaldays tudi letos odpovedan

Najmnožičnejši festival ob Sotočju Metaldays so organizatorji tudi letos pomladi načeloma odpovedali, a so kmalu začeli zbirati rezervacijo za morebitno druženje ob koncu tedna od 29. julija do 1. avgusta. Tako jim je uspelo, da ga bodo v manjši izdaji le izvedli, vodilo glasbenega dogodka pa je Vikend utehe (The Weekend of Solace).

Manjša izdaja je sicer pripeljala do nekaterih sprememb – festival ne ponuja sistema za odpadke in metalske tržnice, vseeno pa je na prizorišču stojnica z spominki Metaldays. Kampiranje je mogoče le na za to namenjenem območju, možnosti kampiranja ob avtomobilih letos ne ni.

Nakup vstopnic je mogoč tudi na turistične bone, a ne po spletu

Festivalski konec tedna se je začel že danes, na koncertnih odrih bodo glasbeniki nastopali do sobote. Prvi dan bodo prizorišče preplavili zvoki zasedb, kot so Mist, Srd, Metalsteel in Decapitated, v prihodnjih dneh pa bo zaigralo še osem drugih izvajalcev. 30. julija bodo tako na odru Inmate, Morost, SkyEye in Moonspell, naslednji dan pa še Manntra, Brutal Sphincter, Noctiferia in Igorrr. V nedeljo opoldne se bo festival tudi uradno končal.

Število vstopnic za celotni festival je omejeno na 3000, na voljo je tudi 1000 enodnevnih vstopnic. Mogoče je tudi kupiti vstopnice s turističnimi boni, a zgolj na festivalu – v tem primeru vstopnic namreč ni mogoče kupiti po spletu. Obiskovalci morajo izpolnjevati enega od pogojev PCT, blizu vhoda pa organizatorji ponujajo tudi plačljive hitre teste.

Metaldays odprli festivalsko sezono ob Sotočju
Festival Metaldays v Tolminu