Še vedno obstaja možnost, da bodo prihodnje leto koncertirali tudi v Evropi. Foto: Reuters
Še vedno obstaja možnost, da bodo prihodnje leto koncertirali tudi v Evropi. Foto: Reuters

Enomesečno japonsko-avstralsko turnejo bodo začeli 21. januarja v Osaki, končali pa jo bodo mesec dni pozneje v Perthu. Poleg koncerta v Osaki načrtujejo še dva koncerta na Japonskem, v Avstraliji pa bodo med drugim nastopili v Sydneyju in Melbournu.

Skupina je v zasedbi z Axlom Rosom in Slashem zadnjič nastopila leta 1993 v Buenos Airesu, letos pa jo je Rose po 23 letih ponovno združil. Prva dva koncerta so odigrali aprila v Las Vegasu. Trenutno se v okviru severnoameriške turneje v Los Angelesu, pred odhodom na Japonsko in v Avstralijo pa jih čakajo še koncerti v Latinski Ameriki.

Se bodo ustavili tudi v Evropi?
Zasedbo je album Appetite for Destruction leta 1987 takoj izstrelil med zvezde. Plošča s skladbami, kot so Welcome to the Jungle, Sweet Child O' Mine in Paradise City, velja za najbolj prodajan debitantski album katerekoli skupine v ZDA - prodati jim je uspelo več kot 18 milijonov izvodov.

V zgodovino rockovske glasbe pa so se zapisali tudi z uspešnicami, kot so Patience, Don't Cry in November Rain.

Poleg nizanja uspešnic so jih zaznamovale tudi številne afere z drogami in notranji spori, kar je privedlo tudi do razpada. Leta 2008 je sicer izšel album Chinese Democracy, a uspeha prejšnjih plošč niti približno ni dosegel.

Glede morebitne evropske turneje so se pojavila močna namigovanja in govorice, a skupina za zdaj ni potrdila še ničesar.