Kostum Elze je prava uspešnica na cosplay konvencijah, kjer se udeleženci oblačijo v kostume svojih najljubših likov iz stripov, animiranih in zf-filmov, videoiger ... Foto: AP
Kostum Elze je prava uspešnica na cosplay konvencijah, kjer se udeleženci oblačijo v kostume svojih najljubših likov iz stripov, animiranih in zf-filmov, videoiger ... Foto: AP

Premiera muzikala, ki vključuje uspešnici Let It Go ter For The First Time In Forever z novo igralsko ekipo, je predvidena ob jesenskem ponovnem odprtju westendovskega gledališča Drury Lane.

Muzikal je nastal po Disneyjevi uspešnici Ledeno kraljestvo, ki velja za najuspešnejši animirani film v vseh časov. V filmske blagajne po svetu je namreč prinesel 1,25 milijarde britanskih funtov, poroča britanski BBC.

Film je navdihnila pravljica Snežna kraljica Hansa Cristiana Andersena. Prikazuje pustolovščino o princesah Ani in Elzi. Slednja ima moč ustvarjanja snežnih metežev. Ko se ji čarovnija nekoč ponesreči, se njena sestra skupaj z izkušenim hribolazcem, zabavnim jelenom in čudaškim snežakom poda na reševalno akcijo. V središču zgodbe je povezanost med sestrama, Ana pa med reševanjem sestre najde tudi svojo pravo ljubezen.

Poleg uspešnic, kot so Let It Go, Do You Want To Build A Snowman ter For The First Time In Forever, sta ustvarjalca glasbe za animirani film Kristen Anderson-Lopez in Robert Lopez posebej za muzikal ustvarila še nekaj pesmi, ki so jih uporabili v delih uprizoritve, kjer je bilo treba z dodatnim besedilom podati nekaj, kar je bilo sicer v animiranem filmu mogoče razbrati iz podob. Elza, denimo, v prvi polovici filma o sebi ne razkrije ničesar, bolj povedni so njeni izrazi, in tako sta ustvarila skladbo, ki pomaga gledalcu razumeti, kaj se dogaja v njeni glavi in srcu, navaja BBC.

Na Broadwayu so imeli izjemno dober obisk muzikala v režiji Michaela Grandagea in po scenariju Jennifer Lee, katerega ponovitve so na sporedu še do avgusta. Nato se bodo ustvarjalci podali na turnejo po Severni Ameriki, ki bo trajala do januarja 2021. Muzikal so sicer toplo sprejeli kritiki, ko so med drugim opazili, da so se uprizoritev udeležile številne deklice, oblečene v junakinji Ano in Elzo. Ustvarjalci pa imajo sicer širši cilj, želeli bi, da zgodba pritegne tako mlado kot tudi odraslo občinstvo.

Jennifer Lee, ki je napisala tudi scenarij za animirano uspešnico, je sicer trenutno polno zaposlena z delom pri nadaljevanju, ki bo na sporedu kinematografov po svetu od junija.