Leopold I. Foto: Arne Međedović
Leopold I. Foto: Arne Međedović

Ljubezen do jezika je v njem tlela že dlje časa. V svet rapanja je zaplaval že v osnovni šoli, pri 12 letih, ko je v poslušanje dobil nekaj raperskih klasik iz 90. let. Pridružil se je mariborski skupini Rap Virus Crew, kjer so drugi rapali v mariborskem narečju, Leopold pa v domačem, “radgonskem” narečju.

Za nekaj časa se je iz hiphoperske scene umaknil, konec leta 2020 pa je sledila vrnitev – z družbenokritičnim, a hkrati iskrenim besedilom, začinjenimi s pristnim narečjem, je skupaj z Eyeceeoum in Mitom izdal skladbo Nesen. Sledila sta še dva singla – Povej in Unikat, ki jih je ustvaril v sodelovanju s producentom Vidom Turico.

Leopold I. rad posega po družbenokritičnih temah. Navdihujeta ga leposlovje, iskanje estetike v nepopolnem, zanimiva mu je kulturna pogojenost jezika in zvokovna podoba, ki jo jeziki lahko ustvarijo.

Z ekipo, katere gonilna sila je Vid Turica, snujejo prvi album, ki naj bi izšel letos.
V Prvi vrsti smo slišali dva že izdana singla – Povej in Unikat – premierno pa so s spremljevalno skupino, ki jo sestavljajo basist Vid Turica, kitarist Filip Vadnu, pianist Žan Hauptman in bobnar Žiga Smrdel predstavili še Wabi-sabi in Edino.

Leopold I. in Drügi