Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice

Reportaža Novi kralj Melodij morja in sonca je Žan Videc: "Zmaga je nepričakovana, a sladka"

Po maratonu 14 poletnih pesmi je na 43. festivalu Melodije morja in sonca slavila zmago skladba Neznano Žana Vidca. "Mislim, da je bil danes lep večer za vse," je dejal pevec, ki ne ve, kam ga bo odpeljala pot, dodal pa je, da že pripravlja prvi album.

26

43. Melodije morja in sonca Zmagovalno skladbo Neznano zapel Žan Videc, žirija nagradila dva izvajalca

V Avditoriju Portorož so gledalci, strokovna žirija in predstavniki glasbenih postaj izbrali zmagovalno skladbo 43. Melodij morja in sonca. To je postala pesem Neznano, ki jo je zapel Žan Videc. Ta si je z Martino razdelil tudi nagrado Danila Kocjančiča.

44

Kmalu Melodije morja in sonca: "Obeta se festival, ki si ga slovenska pop glasbena scena zasluži"

7. julija se bo znova mogoče prepustiti vzdušju Melodij morja in sonca. "Rad bi, da bi vsaj kakšna ostala za vedno med nami," je povedal Mario Galunič, ki bo 43. festival vodil z Lorello Flego. Pred tem bo morskim pesmim posvečena oddaja Poletni večer.

12

V Portorožu dogaja Od Melodij morja in sonca do Gramatika in Baby Lasagne ter skupin Big Foot Mama in The Kolors

Poletje na slovenski obali bo letos še posebej pestro. Na 43. festivalu Melodije morja in sonca bodo izbrali najboljšo poletno pesem, veliko glasbe pa bo ponudil tudi dogodek Portoroške noči ter enodnevni festival Portorose in July.

1
Več

MMS 2024: Prizma

Legendarna primorska skupina Prizma, ki je bila ustanovljena leta 1974, letos praznuje 50. obletnico svojega obstoja. Ta jubilej bodo praznovali nizom koncertov po Sloveniji in zamejstvu - znova bo odmevalo po njihovih številnih nepozabnih hitih!

MMS 2024: 2B

2B je slovenski bratski dvojec Gašperja in Primoža Miheliča, ki ustvarjata unikatno električno-organsko glasbo. Mešanica rocka, elektropopa, indie elektronike in deep housa, ki pogosto postreže z nalezljivimi melodijami in radijskimi uspešnicami.

MMS 2024: Manu

Manu je umetnica, pevka, avtorica in tekstopiska, ki s svojimi edinstvenimi melodijami in besedili poslušalce popelje globoko v njen svet. Priljubljena predstavnica Slovenije na Eurosongu leta 2016 (ManuElla Brečko), ustvarja glasbo, ki je rezultat brezkompromisnega sledenja notranjemu glasu.

MMS 2024: Toxine in Marko Vuksanović

Toxine od leta 2007 ustvarjajo avtorsko glasbo, ki sega v alter in progresivni rock pa vse do sodobnega popa z besedili, ki pogosto komentirajo družbo in čas. Na svojem prihajajočem tretjem albumu sodelujejo z edinstvnim Markom Vuksanovićem, razpoznavnim frontmanom zgodovinske, priljubljene primorske skupine Avtomobili.

MMS 2024: Žan Videc

Žan Videc je pevec, avtor in multiinštrumentalist iz Maribora. Sam ali svojo skupino ustvarja raznolike pesmi, ki jih odlikuje prepričljiv "pop-soul" zvok, sodobna pop glasba z zdravimi koreninami v bluesu za katero je njegov očarljiv in močan glas ključnega pomena.

MMS 2024: Monika Avsenik

Monika Avsenik je priljubljena mlada pevka kristalnega glasu, za katero sta glasba in petje dobesedbo del družinske tradicije ter vsakdana. Javnosti se je prvič predstavila na festivalu Avsenik 2015 v Begunjah, sedaj pa se pri ustvarjanji svojega albuma osredotoča na solo kariero in pop glasbo.

MMS 2024: Balladero

Balladero je umetniško ime Dominika Bagole, po mmenju mnogih našega “vodilnega domačega klavirskega kantavtorja”, ki je v letu 2023 bil deležen izjemnega uspeha in zanimanja. Njegov edinstveni avtorski slog združuje klavirski indie-pop, elemente rock kantavtorstva, prefinjene balade in svojstvena besedila.

MMS 2024: Martina

Martina Zerjal, slovenska pevka iz Trsta, je izvajalka sodobne, elegantne in vsebinsko močne pop glasbe. Že pri dvanajstih letih začela je študirati vokalno tehniko in je z nastopi in sodelovanji na zelo različnih projektih ali odrih ter z izobraževanji in mojstrskimi tečaji vseskozi izpopolnjevala svoj čudoviti glas, dar narave s katerim navdušuje in navdihuje.

MMS 2024: Aljaž Ramot

Aljaž Ramot je pevec, avtor besedil in glasbe ter kitarist iz Ptuja, ki ustvarja pop glasbo pogosto s pridihom countryja in bluesa. V svojih besedilih in baladah pa raziskuje vse plati ljubezni in medosebnih odnosov. Njegove pevske sposobnosti so ga popeljale do nastopov in pozornosti v priljubljenih slovenskih TV oddajah.

MMS 2024: Trio Vivere

Trio Vivere sestavljajo Matjaž Robavs, Aljaž Farasin in Rok Ferenčak, priznani, akademsko izobraženi operni pevci. Njihovo poslanstvo je dotakniti se najlepših notranjih svetov poslušalcev in ustvariti nove glasbene spomine, prelepim melodijam pa vdihniti prizvok nesmrtne klasične glasbe in petja.

MMS 2024: Anabel

Ana Teržan, avtorica, glasbenica, radijska voditeljica in energična sodobna pop-rokerica bolj znana pod psevdonimom Anabel, je glasbeno kariero začela že v srednji šoli. Pri rosnih 17 letih je zmagala na festivalu Poprock 2017, kar ji je prineslo široko prepoznavnost in tudi laskav naziv najbolj predvajane nove izvajalke leta.

MMS 2024: Folk idoli

Folk idoli so na slovensko glasbeno sceno stopili leta 2008. Po prvih posnetkih in poskusih v folk žanru, kot njihovo ime razkriva, so se od leta 2012 izredno uspešno preusmerili v pop rock. S svojimi energičnimi nastopi in radijsko priljubljenimi skladbami prepričljivo povezujejo slovensko pesem in tradicijo ameriškega rocka.

MMS 2024: Regina

Regina je svojo izjemno glasbeno pot začela leta 1988 na festivalu Pop delavnica, leta 1996 pa je bila predstavnica Slovenije na Eurosongu. Njeno glasbo skozi leta zaznamujejo različni žanri, v najnovejših projektih se njen zlati glas spogleduje z bossa novo, jazzom in sambo. Je tudi priznana uciteljica petja, na MMS 2024 pa je izbrana predstavnica avtorja Ferija Lainščka.

MMS 2024: Bepop

Izjemmo priljubljena skupina Bepop, v kateri trenutno delujejo Alenka Husić, Ana Praznik in Tinkara Fortuna, je že leta 2002 (v drugi zasedbi) začela svojo televizijsko in glasbeno zvezdno pot. Danes s svojim ustvarjanjem in nastopi širijo "girl power" pozitivno energijo in navdihujejo poslušalce ter občinstvo s svojo prizemljenostjo.

MMS 2024: Peter Vode (rezerva)

Večstranski ustvarjalec, avtor pesmi, aranžer, producent, studijski inženir zvoka, pevec in kitarist, Peter ustvarja tudi akrilne slike. Glasbeno pot je začel na KGBL v Ljubljani, nadaljeval pa v Bostonu na New England Conservatory in Berklee College of Music ter v Private Island Audio snemalnem studiu v Los Angelesu. Vse te tuje glasbene vplive sedaj združuje z besedili v slovenščini.

MMS 2024: Eva (rezerva)

Eva Lorbek ustvarja glasbo dobesedno že od otroštva, študirala je solo petje na srednji glasbeni šoli v Mariboru, uspešno se je udeležila različnih glasbenih tekmovanj in prireditev, več let je tudi bila članica priznanega pevskega zbora Carmina Slovenica. Pripravlja svoj prvi album z avtorskimi skladbami, ki poudarjajo njen izjemni vokal, v izvedbi dua Eva & Matic, sicer tudi življenjska sopotnika.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov