Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Več

Novice Misija Liverpool

Kdo je glasoval za Joker Out? Če vprašamo Slovence, bi Evrovizija romala v Zagreb.

Potem ko so še zadnjič ugasnili evrovizijski žarometi, so se na spletu že tradicionalno razvneli pogovori o zmagovalcih, poražencih, glasovanju, žiriji in morebitnih krivicah. Kako smo torej glasovali Slovenci?

111

Loreen po zgodovinski zmagi: "Ključ do uspeha je avtentičnost"

Potem ko je postala prva ženska z dvojno evrovizijsko krono, so Loreen po koncu tekmovanja pričakovano preplavila čustva. Zaupala je, da je bil drugi nastop na enem največjih glasbenih tekmovanj veliko lažji, saj se je vrnila k družini.

30

Joker Out: Ponosni smo na nastop, več kot to, kar smo delali, ne bi mogli narediti

Skupina Joker Out je Sloveniji prinesla 21. mesto na Evroviziji. “Rezultat ni najboljši, tu si ne moremo lagati,” je dejal pevec Bojan Cvjetićanin, ki je vesel, da je preizkušnje konec. Krisu Guštinu pa je žal, da se morajo posloviti od "sotrpinov".

114

Loreen prva izvajalka v zgodovini, ki je drugič osvojila evrovizijsko krono!

Evrovizija se sedmič v zgodovini seli na Švedsko. Drugič je namreč zmagala Loreen, s pesmijo Tattoo, s čimer je postala prva ženska, ki ji je to uspelo, in druga po Ircu Johnnyju Loganu. Loreen so največ glasov namenile žirije, precej pa tudi občinstvo.

1544
Več

Evrovizija

V Malmöju se bodo za zmago potegovali predstavniki iz 37 držav

Na Evroviziji, ki bo maja prihodnje leto potekala v Malmöju na Švedskem, bo sodelovalo 37 držav, tudi Slovenija. Luksemburg se bo na festival vrnil prvič po letu 1993, pogovori še potekajo tudi z romunsko radiotelevizijo.

19

Predstavnik Slovenije na Evroviziji izbran. Kdo je to, bo znano prihodnji teden.

Izvajalca, ki bo Slovenijo zastopal na izboru za Pesem Evrovizije, je RTV Slovenija izbrala na podlagi glasov mednarodne strokovne komisije. Kdo bo to, bo znano prihodnji teden.

29

Oboževalci razgrabili vstopnice za Evrovizijo 2024, sledi drugi krog

Vstopnice za Evrovizijo 2024 so šle kot za med. Kot je poročala švedska nacionalna radiotelevizija SVT, se je približno 400.000 ljudi prvi dan prodaje pognalo v boj za vstopnice. Arena v Malmöju sprejme 15.000 obiskovalcev.

3

Kdo bo Slovenijo zastopal na Evroviziji 2024? Začelo se je zbiranje prijav skladb.

RTV Slovenija je potrdila sodelovanje na izboru za Pesem Evrovizije, ki bo maja prihodnje leto v Malmöju na Švedskem, in objavila poziv za prijavo skladb, ki se bo iztekel 15. novembra.

29
Več
Foto: SOJ RTV SLO
Foto: SOJ RTV SLO

Joker Out je po več kot desetih letih prva slovenska glasbena skupina, ki je v domovini postala širše prepoznavna in celostno popularna. Po dolgem času pravi generacijski rokenrol bend.

Še kot najstniki so se fantje združili leta 2016, domačo sceno pa osvežili s prepoznavnim zvokom, slogom in odličnimi živimi nastopi. Skupino sestavlja pet članov, in sicer Bojan Cvjetićanin (vokal, kitara), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas) in Jure Maček (bobni).

Skozi leta je bend razvil prav poseben, zanj značilen in sodoben energičen zvok, ki so ga fantje, ki so večinoma še vedno v zgodnjih dvajsetih, poimenovali “shagadelic” rokenrol. Že prvi singli so pokazali in dokazali, da Joker Out misli resno, saj je v Sloveniji redno osvajal vrhove glasbenih lestvic, v letih 2021 in 2022 pa dvakrat postal izvajalec leta ter enkrat dobil nagrado za najboljšo pesem.

Leta 2021 so izdali prvi album Umazane misli in oktobra v dveh zaporednih večerih napolnili znano ljubljansko prizorišče Cvetličarna. Obeh koncertov se je udeležilo po 1500 obiskovalcev.

A posebej prelomno je bilo leto 2022. Ob 61 koncertih so fantje diplomirali na različnih fakultetah, izdali drugi studijski album Demoni, še naprej redno osvajali vrhove na slovenskih glasbenih lestvicah ter bili redno, z vsemi izdanimi pesmimi, na vrhu pretočnih platform. To pa še ni bilo vse. Joker Out je namreč v septembru organiziral veliki koncert v kultnih ljubljanskih Križankah in občinstvo – več kot 3500 grl je ubrano prepevalo z mladimi idoli – navdušil ne le z glasbo, ampak tudi z izjemnim nastopom ter vizualno kuliso. Ob tem velja omeniti še, da so jokerji leta 2022 prvič nastopili v Srbiji, na festivalu Exit, izdali pa so tudi dve pesmi v srbskem jeziku – Demoni in Ona.

Bojan, Kris, Jan, Jure in Nace pa se s tem še zdaleč niso ustavili, saj se jim, sodeč po načrtih, tudi v letu 2023 napovedujejo številni presežki. Maja skupino čaka nastop na Pesmi Evrovizije v Liverpoolu, hkrati pa se obetata izdaja prvega angleškega albuma, posnetega decembra 2022 v Hamburgu, ter oktobra letos največji koncert skupine v zgodovini. Joker Out bo namreč nastopil v največji slovenski areni – dvorani Stožice. Tam bodo mladi mojstri shagadelic rokenrola z novo bero avtorske glasbe, izjemnih efektov in s številnimi presenečenji zagotovo navdušili ljubljansko lepotico, v kateri pričakujejo več kot 11.500 obiskovalcev.

Joker Out gre naprej. Na svojstven način, drugače, ponosno, samozavestno, poln domišljije ter zvočne in vizualne perfekcije. Želijo si prodreti v širšo regijo, še posebej v Srbijo in na Hrvaško. Prizadevali si bodo tudi za prepoznavnost v celotni Evropi. A kot doslej bodo ostali zvesti domačemu občinstvu. Kar so ne nazadnje dokazali tudi s tem, da se na Evrovizijo podajajo s pesmijo v slovenskem jeziku. “Over and out.” Joker Out.

Joker Out Facebook

EMA - Eurovision Slovenia Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov