Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo
Več

Novice Misija Liverpool

Odzivi iz tujine krasni, doma pa mešani

Prvi odzivi iz tujine so krasni, doma pa mešani ali prijetno negativni, so člani skupine Joker Out povedali, potem ko so konec tedna tudi uradno predstavili skladbo Carpe Diem, slovenski evrovizijski adut.

2

"Mi bomo celo noč plesali" – Joker Out predstavili evrovizijsko pesem Carpe Diem

V oddaji Misija Liverpool so člani skupine Joker Out prvič javno predstavili svojo pesem Carpe Diem, ki bo slovenski adut na Evroviziji. Pesem naj bi bila simbioza mladostne energije prvega albuma in temnejšega, zrelega ambienta drugega.

310

Katere evrovizijske pesmi bodo konkurenca slovenski zasedbi Joker Out?

Nekatere države so že razkrile svoje izbrance in izbranke za letošnjo Evrovizijo, ki bo v Liverpoolu. Norveško bo tako zastopala Alessandra, Španijo Blanca Paloma, Ukrajino dvojec Tvorchi, Irsko skupina Wild Youth in Albanijo Albina & Familja Kelmendi.

12

Joker Out o pesmi Carpe Diem: "Nismo hoteli stopiti iz svoje kože, ker potem to ne bi bili več mi"

"Diamanti nastajajo pod pritiskom, tako da bomo celi svetleči," pravi Jan Peteh o tem, da so Joker Out slovenski evrovizijski predstavniki. Kris Guštin meni, da se morajo dobro odrezati, da upravičijo odločitev, s katero se nekateri niso strinjali.

70
Več
Foto: SOJ RTV SLO
Foto: SOJ RTV SLO

Joker Out je po več kot desetih letih prva slovenska glasbena skupina, ki je v domovini postala širše prepoznavna in celostno popularna. Po dolgem času pravi generacijski rokenrol bend.

Še kot najstniki so se fantje združili leta 2016, domačo sceno pa osvežili s prepoznavnim zvokom, slogom in odličnimi živimi nastopi. Skupino sestavlja pet članov, in sicer Bojan Cvjetićanin (vokal, kitara), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas) in Jure Maček (bobni).

Skozi leta je bend razvil prav poseben, zanj značilen in sodoben energičen zvok, ki so ga fantje, ki so večinoma še vedno v zgodnjih dvajsetih, poimenovali “shagadelic” rokenrol. Že prvi singli so pokazali in dokazali, da Joker Out misli resno, saj je v Sloveniji redno osvajal vrhove glasbenih lestvic, v letih 2021 in 2022 pa dvakrat postal izvajalec leta ter enkrat dobil nagrado za najboljšo pesem.

Leta 2021 so izdali prvi album Umazane misli in oktobra v dveh zaporednih večerih napolnili znano ljubljansko prizorišče Cvetličarna. Obeh koncertov se je udeležilo po 1500 obiskovalcev.

A posebej prelomno je bilo leto 2022. Ob 61 koncertih so fantje diplomirali na različnih fakultetah, izdali drugi studijski album Demoni, še naprej redno osvajali vrhove na slovenskih glasbenih lestvicah ter bili redno, z vsemi izdanimi pesmimi, na vrhu pretočnih platform. To pa še ni bilo vse. Joker Out je namreč v septembru organiziral veliki koncert v kultnih ljubljanskih Križankah in občinstvo – več kot 3500 grl je ubrano prepevalo z mladimi idoli – navdušil ne le z glasbo, ampak tudi z izjemnim nastopom ter vizualno kuliso. Ob tem velja omeniti še, da so jokerji leta 2022 prvič nastopili v Srbiji, na festivalu Exit, izdali pa so tudi dve pesmi v srbskem jeziku – Demoni in Ona.

Bojan, Kris, Jan, Jure in Nace pa se s tem še zdaleč niso ustavili, saj se jim, sodeč po načrtih, tudi v letu 2023 napovedujejo številni presežki. Maja skupino čaka nastop na Pesmi Evrovizije v Liverpoolu, hkrati pa se obetata izdaja prvega angleškega albuma, posnetega decembra 2022 v Hamburgu, ter oktobra letos največji koncert skupine v zgodovini. Joker Out bo namreč nastopil v največji slovenski areni – dvorani Stožice. Tam bodo mladi mojstri shagadelic rokenrola z novo bero avtorske glasbe, izjemnih efektov in s številnimi presenečenji zagotovo navdušili ljubljansko lepotico, v kateri pričakujejo več kot 11.500 obiskovalcev.

Joker Out gre naprej. Na svojstven način, drugače, ponosno, samozavestno, poln domišljije ter zvočne in vizualne perfekcije. Želijo si prodreti v širšo regijo, še posebej v Srbijo in na Hrvaško. Prizadevali si bodo tudi za prepoznavnost v celotni Evropi. A kot doslej bodo ostali zvesti domačemu občinstvu. Kar so ne nazadnje dokazali tudi s tem, da se na Evrovizijo podajajo s pesmijo v slovenskem jeziku. “Over and out.” Joker Out.

Joker Out Facebook

EMA - Eurovision Slovenia Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov