Utrip na lanskem Glastonburyju. Foto: EPA
Utrip na lanskem Glastonburyju. Foto: EPA

Na Glastonburyju bo poleg njih mogoče uživati tudi v nastopih zvezdnikov, kot so Arctic Monkeys, Lizzo, Guns N’ Roses, Lil Nas X, Rick Astley, Maisie Peters, Sophie Ellis-Bextor in Elton John, za katerega bo to zadnji nastop na domačih tleh. Vsi omenjeni bodo nastopili na največjem odru, imenovanem Pyramid. Prireditelji so napovedali tudi skrivnostnega izvajalca ChurnUps, za katerim se verjetno skriva kakšen znan glasbenik.

A to še ni vse – na drugem največjem odru bodo obiskovalce razveselili Queens of the Stone Age, Krept & Konan, Lana Del Rey, Japanese Breakfast, the Lightning Seeds, the Hives, Ben Howard, the Unthanksthe Lathums in Generation Sex. Ne bo manjkal niti Fatboy Slim, ob njem bodo na odru Park nastopili še Tinariwen, Unknown Mortal Orchestra in Viagra Boys. Na odru Avalon bo nastopila nekdanja članica zasedbe Spice Girls, Mel C, ljubitelji trših zvokov pa se bodo razveselili skupin Skindred in Empire State Bastard. Našlo se bo veliko izbire tudi za ljubitelje plesnih ritmov.

Festival Glastonbury bo potekal med 21. in 25. junijem pri Somersetu na jugu Anglije. Poleg koncertov se bodo odvijale tudi različne plesne in gledališče predstave. Festivala se v povprečju udeleži okoli 200.000 ljudi. Za rekorden obisk velja leta 1994, ko je festival privabil kar 300.000 obiskovalcev. Glastonbury tako velja za enega najpomembnejših prireditev na Otoku.