Preden se je Škot posvetil mornarskim pesmim, je delal priredbe škotskih ljudskih pesmi, v svoj repertoar pa je vključil tudi Boba Dylana, Simona in Garfunkla ter Chancea The Rapperja. Na svojih videih je sprva dobival 10.000 ogledov, v komentarjih pa so se začeli pojavljati predlogi, da se loti mornarskih pesmi. Zdaj spletna senzacija jih pred tem ni poslušal, a so mu hitro postale všeč.

Njegova interpretacija pesmi The Wellerman, ki je v nekaj tednih dobila več kot 4 milijone ogledov, je po svetu vzbudila trend, ki si je na družbenem omrežju prislužil svojo kategorijo poimenovano ShantyTok (v angleščini se taki pesmi namreč reče sea shanty). Podobne videe so začeli delati tudi drugi uporabniki na TikToku in drugih družbenih omrežjih, ki so začeli delati svoje priredbe in razlagati zgodovino tega žanra glasbe, priključili pa so se tudi slavni.

Škot, ki se je TikToku pridružil lanskega marca v upanju, da bo delil svojo glasbo, je popolnoma nepričakovano in nenadoma dosegel glasbeni uspeh. Podpisal je pogodbo z Polydor Records, ki je del Universal Music Groupa. "O moj Bog, prejšnji teden sem bil še poštar," je dejal pevec, ki je postal spletna senzacija, ter že pred tem dejal, da bo glasbo ustvarjal in objavljal ne glede na vse, in dodal, da ne more verjeti, da je podpisal pogodbo z eno izmed največjih glasbenih založb na svetu.

Uspeh pripisuje tudi svojemu naglasu

"Dobival sem elektronsko pošto in klice ter sporočila na družbenih omrežjih, ki so me vabili, naj pridem na različne oddaje," je povedal in priznal, da je vse postajalo vedno bolj razburljivo, predvsem pa, ko je videl sporočilo od Polydorja. "Izmenjali smo si nekaj sporočil in kmalu je prišlo do dogovora," je še pojasnil in poudaril, da vse to kaže le na to, da se lahko kar koli zgodi. "Na obzorju je vedno nekaj dobrega. Če vztrajaš, se bo prej ali slej izplačalo."

Evans, ki meni, da je del uspeha tudi njegov naglas, ki ga ljudje redno omenjajo, je že izdal dve skladbi, ostaja pa zvest žanru mornarskih pesmi. Gre pravzaprav za delavske pesmi iz 19. stoletja, ki grejo izjemno hitro v uho, mornarji pa so jih prepevali na trgovskih ladjah. Uspeh pa nadobudni 26-letnik pripisuje tudi temu, da so ljudje zaradi pandemije koronavirusa obtičali doma in se morda počutijo osamljene. "Pesem, kot je ta, daje vsem občutek enotnosti in prijateljstva. Lahko združi veliko ljudi, saj se petju lahko priključi kdor koli," je povedal in pripomnil, da znanje petja sploh ni nujno, če se nekdo želi pridružiti petju.