Valentino Kanzyani, Perpetuum Jazzile, Neisha, Tabu, Modrijani, Big Foot Mama, Pero Lovšin in Klemen Klemen se bodo 13. decembra na trojnem odru istočasno prepletli v več kot 30 skladbah, kar bo velik organizacijski zalogaj.

"Gasilska" slika priprav na letošnji Ritem mladosti. Foto: Marko Delbello Ocepek

"Kot partnerji največjih festivalov v regiji in Evropi smo vajeni marsičesa, a to ni le velik dogodek, kjer nastopa osem gostov, ampak je zadaj ogromno dela, saj se morajo vsi ti glasbeniki uskladiti, pripraviti trideset sodelovanj in jih zvaditi," je na predstavitveni novinarski konferenci povedal Andrej Kačič, izvršni direktor Collegium Mondial Travela, ki skupaj s Hitradiom Antena pripravlja decembrski dogodek.

Foto: Marko Delbello Ocepek
Foto: Marko Delbello Ocepek

Namen prireditve, ki bo letos potekala že 13., je združiti mlade ob začetku šolskega in študijskega leta ter pokazati, da je mladost norost in hkrati eno najlepših obdobij življenja.

Kaj bo nastalo iz glasbenih križanj?
Ritem mladosti je sprva potekal septembra na prostem v ljubljanskem BTC-ju, ob jubileju se je z ustaljene lokacije preselil v največje koncertno prizorišče v prestolnici, Areno Stožice.

Decembra 2016 je tako 12.000 obiskovalcev prisluhnilo dvojnemu koncertu slovenskih rokovskih velikanov – Siddharte in Big Foot Mame , leto dni pozneje so se združili Dan D in MI2, lani pa Dubioza Kolektiv in S.A.R.S. Letos pa bodo torej stopili še stopničko višje in povezali še več glasbenikov.

Vsi vpleteni izvajalci so prekaljeni glasbeni mački, ki so že sodelovali z drugimi, nekateri tudi med seboj, a so povedali, da je kljub izkušnjam treba k takemu projektu pristopiti resno, se mu posvetiti in zvaditi glasbo, za kar je potreben čas.

Kaj bo nastalo iz teh glasbenih križanj, mešanj in sodelovanj, si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu decembrskega dogodka na našem spletnem portalu, posnetek pa tudi na Televiziji Slovenija!

NAGRADNA IGRA (2 x 2 vstopnici)

Nagradna igra je zaključena. Izžrebana nagrajenca sta bila obveščena preko elektronske pošte.


Pravila o sodelovanju v nagradni igri si lahko preberete tukaj.