Taylor Swift s šestimi nagradami. Foto: Reuters
Taylor Swift s šestimi nagradami. Foto: Reuters

32-letna ameriška ljubljenka je tako v karieri skupno osvojila že kar 40 nagrad AMA, zmagovalce pa izberejo izključno z glasovi glasbenih navdušencev.

Pevka se je na odru zahvalila vsem svojim poslušalcem, za katere je dejala, da so jo navdihnili za veliko pesmi. "Bolj kot ustvarjam in pišem pesmi, srečnejša sem. Tako da se moram vam, oboževalcem, zahvaliti za svojo srečo. Prav neverjetno se mi zdi, da še vedno to počnem in da je vam še vedno mar zame," je dejala na podelitvi v Los Angelesu.

Taylor Swift je v zadnjih treh letih izdala štiri avtorske albume in dve predelavi, kar je več kot prej v celotnem desetletju. Zadnji album Midnights je izdala oktobra, pesmi z njega pa so zasedle vseh deset najvišjih mest na Billboardovi lestvici singlov.

V najpomembnejši kategoriji za izvajalca leta je premagala Beyonce, Harryja Stylesa, The Weekenda, Draka, Adele in portoriškega raperja Bad Bunnyja, ki je bil nominiran kar osemkrat. Domov je odnesel dve nagradi, za najboljšega latinskoameriškega izvajalca in najboljši latinskoameriški album.

Nagrado za ikono je prejel Lionel Richie, nastopili pa so Pink, Stevie Wonder in Charlie Puth.

Utrinke s podelitve si oglejte v galeriji.