Taylor Swift je oktobra izdala album Midnights, prihodnje leto pa se odpravlja na turnejo po ZDA, prvo po petih letih. Foto: Reuters
Taylor Swift je oktobra izdala album Midnights, prihodnje leto pa se odpravlja na turnejo po ZDA, prvo po petih letih. Foto: Reuters

V torek se je, kot smo že poročali, začela težko pričakovana predprodaja vstopnic za koncerte ameriške turneje z naslovom The Eras, na katero se bo Swift podala marca prihodnje leto. A zaradi težav uradnega prodajalca vstopnic, ki je pod pritiskom milijonov oboževalcev, ki so sočasno hoteli kupiti vstopnice, počepnil, so številni – kljub večurnemu čakanju v spletnih vrstah – ostali brez tako želene priložnosti, da Taylor Swift vidijo in slišijo v živo.

A prav na to so računali preprodajalci vstopnic, ki jih zdaj množično prodajajo prek spleta in zanje zahtevajo precej več od prvotne cene – pa tudi ta ni bila (nujno) nizka, saj so stale od 49 do 449 ameriških dolarjev. Po poročanju Reutersa se cene za koncert, ki ga bo imela Taylor aprila v Tampi na Floridi, na spletni strani StubHub gibljejo med 338 za najcenejšo in kar 28.350 ameriškimi dolarji za najdražjo.

Organizator koncertov Live Nation je skupaj s svojo hčerinsko družbo Ticketmaster v sredo dal v prodajo drugi sveženj vstopnic, a te so lahko kupili le imetniki ene izmed kreditnih kartic, tako da je bila spletna čakalna doba precej krajša kot dan prej, samo okoli tri ure, navaja Reuters opažanja kupcev.

V petek naj bi šel v splošno prodajo še en sveženj vstopnic, Live Nation pa zagotavlja, da se bodo do takrat potrudili odpraviti napake, do katerih je po njihovih navedbah prišlo zaradi "neverjetnega povpraševanja". Kot smo že poročali, je jeza zaradi nedelovanja sistema prodaje vstopnic že dobila tudi politične razsežnosti, saj nekateri težavo vidijo v monopolu Live Nationa na tem področju.